Acasă Cultura Sistem cântă… ecologic, la Timişoara

Sistem cântă… ecologic, la Timişoara

397
DISTRIBUIȚI

Trupa Sistem lansează în această vară un nou concept de eveniment: street eco tour. Street eco tour este gândit in ideea de a economisi cât mai multă energie. Concertele au loc numai pe perioada zilei, sunt semi-unplugged, iar efectele de lumini şi videoproiecţie lipsesc în totalitate ( în cadrul concertelor, acestea sunt cele mai mari consumatoare de energie).
“Street eco tour este un gen de turneu neconvenţional. Show-urile au loc în locaţii neconvenţionale, pe străzi, în parcuri sau pieţe publice unde vorbim tuturor celor care iau parte la spectacolul nostru despre diverse subiecte legate de ecologie. În acest prim turneu promovăm importanţa reciclării telefoanelor mobile şi a tuturor deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice (prescurtat: DEEE)” explică Zoli Toth, liderul trupei Sistem şi iniţiatorul acestui concept.
Primele concerte din street eco tour s-au desfăşurat în faţa magazinelor EuroGSM (prima companie care a acceptat să susţină această nouă iniţiativă ecologistă a celor 5 percuţionişti) din 4 oraşe : Piatra Neamţ, Botoşani, Sibiu, Braşov. Peste 10.000 de oameni au participat la aceste evenimente. Următorul concert al acestui turneu va avea loc pe 23 iulie, începând cu ora 19:00, la Timişoara în Piaţa Victoriei.
“Deşi este un turneu neconvenţional am dat cele mai multe autografe din viaţa mea” a spus Zoli. “Sesiunile de autografe durează mai mult decât show-ul în sine şi mă bucur să văd cât de mulţi oameni apreciază muzica şi mesajul nostru ecologist.”

Comentarii

comentarii