Acasă Administraţie Sistem digital de contorizare a consumului de apă în valoare de 12,5...

Sistem digital de contorizare a consumului de apă în valoare de 12,5 milioane lei în Timișoara

DISTRIBUIȚI

Societatea de apă și canalizare Aquatim este în permanență interesată de proiecte din fonduri europene, de aceea, când a avut ocazia să depună un proiect pentru un sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în municipiul Timișoara, nu a stat pe gânduri.

Proiectul are o valoare de 12,5 milioane lei (2.5 mil euro), din care Aquatim co-finanțează 600.000 euro și a fost depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) AXA 3.2 Creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei.

Ce aduce nou?

8000 contoare inteligente de branșament. Module de comunicație, care transformă informația analogică oferită de contor și o transformă în informație digitală, pe care o transmit la distanță.

Infrastructura de comunicație, care preia datele transmise de modulele de comunicație și le transportă către platforma digitală de colectare date.

Platforma de colectare a datelor de la contoare – aici ajung datele de la contoare, unde sunt prelucrate, analizate și puse la dispoziția celorlalte sisteme digitale din cadrul Companiei de apă (soft de facturare, sistem MDM – Meter Data Management, platformă software de analiză avansată a consumurilor și alarmelor, portal client etc).

Platformă Software MDM (Meter Data Management). Sistem informatic de management a pierderilor.

Fondurile europene nerambursabile pe care le accesăm ne ajută să asigurăm servicii de cea mai bună calitate pentru clienții noștri, fără a mări tarifele – explică Aquatim, marți 27 decembrie 2022.

 

Comentarii

comentarii