Acasă Actualitate Situația din spitale este tot mai gravă! Medicul Cristian Oancea: ”Dacă ne...

Situația din spitale este tot mai gravă! Medicul Cristian Oancea: ”Dacă ne menținem pe 4.000 de cazuri, săptămâna aceasta vom fi nevoiți să alegem pacienții”

2506
DISTRIBUIȚI

Managerul Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a atras atenția la Digi24 că situația din spitale este critică și că este nevoie de soluții rapide, de la o zi la alta. El a avertizat că dacă se va menține trendul crescător epidemiologic, medicii vor ajunge să fie nevoiți să aleagă între pacienți.

“Noi nu mai avem locuri, am dus la Arad pacienții care necesitau terapie intensivă. Am ajuns la aproape de maxim, inclusiv cu paturile de interne.

Dacă nu ne vom trezi în al 13-lea ceas, nu știm unde o să ajungem. Nu mai avem cu ce să facem față.

În acest moment, capacitatea e la maxim. Dacă mai avem azi cazuri de terapie intensivă nu știm unde să le trimitem. Ne trebuie soluții rapide de la o zi la alta.

Dacă ne menținem pe 4.000 de cazuri, săptămâna asta vom fi plini, vom ajunge în situația în care trebuie să alegem pacienții. De săptămâna asta, la asta se va ajunge”, a spus medicul Oancea.

El a explicat că spitalele se confruntă cu problema creării de circuite, pentru că dacă o unitate sanitară are o singură secție de terapie intensivă, chiar dacă ai vrea să faci o parte doar pentru pacienții Covid, nu poți avea circuite sigure pentru ceilalți.

Medicul a subliniat încă o dată importanța purtării măștii sanitare. Chiar și cei care nu cred în existența virusului să fie conștienți că pot fi asimptomatici și își pot infecta  familia și prietenii, a atras atenția Cristian Oancea.

Comentarii

comentarii