Acasă Actualitate Situația îngrijorătoare în Timiș. Unu din cinci pacienți infectați COVID este vaccinat

Situația îngrijorătoare în Timiș. Unu din cinci pacienți infectați COVID este vaccinat

1103
DISTRIBUIȚI

Evidențe care-i îngrijorează pe specialiștii din județul Timiș. Unu din cinci pacienți infectați COVID este VACCINAT. Pe de altă parte, îmbucurător e faptul că o singură persoană a dezvoltat o formă de intensitate medie a bolii, restul având forme foarte ușoare.

Dintr-un total de 70 persoane depistate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, în perioada 29 iulie – 4 august, 16 erau vaccinate complet, la un interval de timp variabil de la încheierea imunizării, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Cornelia Bubatu.

Dintre acestea, 15 persoane au avut forme asimptomatice spre uşoare și una singură a dezvoltat o formă medie, cu manifestări comune, dar nu a avut nevoie de spitalizarea pentru niciunul dintre aceste cazuri”,

Potrivit DSP Timiş, de la începutul campaniei de vaccinare au fost administrate 413.118 doze de vaccin, din care 190.071 sunt doze de rapel, iar numărul persoanelor complet imunizate a ajuns la 216.117, a anunțat Realitatea de Timis.

Comentarii

comentarii