Acasă Actualitate Situație ciudată, cu iz penal, la Timișoara. Numărul cererilor de flotant a...

Situație ciudată, cu iz penal, la Timișoara. Numărul cererilor de flotant a explodat, iar primarul Fritz a aprobat, de urgență, extinderea programului Direcției de Evidență a Persoanelor

DISTRIBUIȚI

directia evidenta personelor ziuadevestSituație ciudată, la Timișoara unde a explodat numărul de solicitări cu privire la înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței. Deși nu este început de an școlar, la Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara au fost depuse un număr uriaș de cereri. Din această cauză, funcționarii vor lucra cu program extins în acest weekend, pentru a rezolva numărul mare de solicitări.

Extinderea programului de funcționare a fost aprobată imediat de primarul Timișoarei Dominic Fritz, care a precizat că acest lucru s-a făcut ”pentru rezolvarea rapidă a solicitărilor și pentru a facilita desfășurarea în condiții optime a procesului electoral pentru alegerile autorităților administrației publice locale din data de 9 iunie 2024”.

În acest sens, Direcția de Evidență a Persoanelor va primi cereri și va elibera acte de identitate în următoarele zile și ore: sâmbătă, 06.04.2024, 09:00 – 13:00 și duminică, 07.04.2024, 09:00 – 13:00.

Astfel, actele de identitate depuse pentru înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței (viza de flotant) primite la ghișeu până la data de 04.04.2024 vor fi eliberate sâmbătă, 06.04.2024. Actele de identitate depuse pentru înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței (viza de flotant) primite la ghișeu până la data de 05.04.2024 vor fi eliberate duminică, 07.04.2024. De asemenea, vor fi eliberate și cărțile de identitate tipărite până la data de 05.04.2024 (pentru cererile care au primit termen de eliberare 05.04.2024). Cererile se depun fără programare.

Deoarece există suspiciunea, rezonabilă, de încălcare a prevederilor legale referitoare la numărul mare al cererilor de flotat, cu  câteva săptămâni înainte de alegerile locale, a fost depusă și o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. În plângere se cere verificarea modului în care primarul Fritz a aprobat de urgență prelungirea programului DEP Timișoara.

Cum nimic nu este întâmplător, pe 15 martie, USR Tineret lansa o campanie pentru ca tinerii din Generația Z să-și facă viză de flotant și să participe la vot, pe 9 iunie.

Comentarii

comentarii