Acasă Actualitate Situație dramatică la Liceul cu Program Sportiv “Banatul”, lăsat fără bani de...

Situație dramatică la Liceul cu Program Sportiv “Banatul”, lăsat fără bani de administrația Fritz

DISTRIBUIȚI

Situația este dramatică din punct de vedere financiar, și nu numai, la Liceul cu Program Sportiv „Banatul” din Timișoara, singurul de acest profil din vestul țării, mai are în conturi exact 1 leu și 60 de bani.

Tinerii sportivi au ajuns în situația dramatică de a nu se mai putea antrena și, de săptămâna viitoare, nu vor mai putea plăti arbitrajele și deplasările, în consecință, echipele liceului timișorean nu vor mai putea participa la competiții.

Situația gravă se datorează faptului că administrația Fritz a lăsat liceul fără finanțare.

“Primăria Timișoara nu a mai alocat bani pentru competițiile la care participă elevii noștri sportivi. E vorba de 800 de elevi și luați în considerare că “Banatul” este singurul liceu specializat cu profil sportiv din vestul României, unde vin copii din 5-6 județe, inclusiv din Bihor și Mehedinți. Probabil că pentru competițiile din acest weekend se vor mai găsi bani, dar de săptămâna viitoare vom fi obligați să ne retragem din toate competițiile, la toate sporturile. Este singura instituție de profil în care copiii fac sport de performanță gratuit. Ce poate însemna asta în viitorul imediat și pe termen mediu? Copiii vor merge să se antreneze și să joace la alte cluburi și, implicit, vor merge la alte școli și licee și vor renunța și la cursurile liceului sportiv, adică am putea rămâne fără elevi și fără obiect de activitate”, a declarat, pentru Renașterea bănățeană, sub protecția anonimatului, unul dintre profesorii-antrenori de la Liceul cu Program Sportiv „Banatul”.

La ultima rectificare bugetară, din 26 septembrie 2023, propusă de către Primăria Timișoara și aprobată de către consilierii locali, nu a fost alocată nici o sumă pentru activitățile sportive sau pentru liceul cu profil sportiv. Cei care au refuzat să mai acorde bani pentru sportivi au fost chiar primarul Fritz și viceprimarul Lațcău.

Pentru salvarea situației de la Liceul Sportiv “Banatul” se implică doar viceprimarul Cosmin Tabără, care s-a angajat, chiar dacă chiar spune că nu este susținut de colegi, să propună la ședința de Consiliu Local de astăzi, 31 octombrie, bani pentru sportivi.

“Școlile reprezintă și trebuie să reprezinte o prioritate pentru orice administrație. Pentru a beneficia de o educație eficientă este nevoie de susținerea financiară a întregului sistem. La fel și în cazul Liceului Banatul, unde activitatea competițională trebuie să beneficieze de aportul UAT-ului. Anul trecut am reușit să impun susținerea cu materialele didactice pentru orele de sport, anul acesta este puțin mai greu, nu am o susținere din partea colegilor, dar nu cedez.

Pentru a reveni la situația susținerii competițiilor sportive, dar nu numai, ci de participare la competiții școlare, trebuie să existe o bugetare specifică, lucru pe care mă angajez să fie inclusă încă de anul viitor, iar în funcție de specificul școlii, al nivelului de competiție, să existe posibilitatea susținerii speciale”, a declarat, pentru Renașterea bănățeană, viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără.

Comentarii

comentarii