Acasă Eveniment Situaţie incredibilă în vama Nădlac. Zeci de români trec pe jos frontiera...

Situaţie incredibilă în vama Nădlac. Zeci de români trec pe jos frontiera din Ungaria, spre disperarea localnicilor

41084
DISTRIBUIȚI

Situaţie incredibilă în vama Nădlac, din judeţul Arad, în plină pandemie de coronavirus. Zeci de perosane trec pe jos frontiera şi susţin că vin din Ungaria. După ce dau declaraţiile vamale, oamenii sunt lăsaţi să plece, spre disperarea localnicilor, care îi văd pe străzi şi prin magazine. Primarul nu are soluţie, aşteaptă o salvare de la Bucureşti.

În fiecare noapte, între orele 22 şi 6 dimineaţa, Ungaria îşi deschide graniţa pentru românii care se întorc acasă. Dacă prin Vama Nădlac 2, situată pe autostradă, se poate intra în ţară doar cu un maşina, altfel stau lucrurile în Vama Nădlac 1. Aici, graniţa poate fi trecută pe jos. Locuitorii au surprins zeci de persoane care intră la pas în ţară: “I-am văzut. Erau 4-5, chiar 6, se vedea că vin de la muncă cu bagaje mari în spate, mergeau la gară”.

Ioan Radu Mărginean, primar Nădlac: ”Vin cu taxi sau cu microbuze până în Ungaria și tranzitează pe jos vama. Orașul Nădlac e zona cea mai mare de risc, deoarece toți care vin din zona de risc tranzitează ori prin Vama 1 ori prin Vama 2”.

Localnicii spun că sunt grupuri chiar şi de 40 de persoane care intră în ţară noapte de noapte, pe jos. După ce dau declaraţiile vamale, se opresc în oraşul Nădlac să îşi facă cumpărături şi să mânânce, iar apoi stau pe marginea şoselei şi așteaptă mijloace de transport care să-i ducă acasă.

Localnicii cer autorităţilor măsuri urgente.

Poliţiştii de frontieră spun că nu pot interveni pentru că oamenii completează în vamă o declaraţie pe proprie răspundere că vin din Ungaria, ţară care nu se află în zona galbenă. Localnicii au iniţiat o petiţie on-line prin care se cere închiderea Vămii Nădlac 1 pentru cei care vor să intre în ţară pe jos.

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii