Acasă Actualitate Smithfield România a organizat un workshop pentru educație alimentară la Școala Gimnazială...

Smithfield România a organizat un workshop pentru educație alimentară la Școala Gimnazială din Parța

DISTRIBUIȚI

De-a lungul ultimilor 10 ani, în cadrul programelor proprii de responsabilitate socială, Smithfield România a investit resurse și a încurajat elevii din comunitățile în care are puncte de lucru să adopte obiceiuri alimentare sănătoase și un mod de viață echilibrat. Smithfield România este un promotor constant al educației pentru o alimentație sănătoasă, organizând workshop-uri în format fizic, dar și online (pe durata pandemiei), aducând invitați speciali și voluntari care să dea mai departe informații valoroase.

Și în acest an, voluntarii Smithfield România au organizat un nou workshop pentru educație alimentară în beneficiul a 43 de elevi ai Școlii Gimnaziale Parța, din clasele a III-a si a IV-a. Elevii au explorat regulile fundamentale ale unei diete sănătoase, rolul unei alimentații echilibrate în dezvoltarea armonioasă a copiilor și adulților și cum să evite risipa alimentară. Pentru a-și însuși mai ușor cunoștințele, cursul a fost urmat de o aplicație practică.

Pentru al treilea an consecutiv, programul organizat de Smithfield România a fost susținut de Carrefour, în cadrul parteneriatului „Pactul pentru Tranziția Alimentară”, inițiat de retailerul francez. În cadrul acestui parteneriat, toți elevii beneficiari au primit cadou pachete cu gustări potrivite pentru o dietă echilibrată.

De 10 ani, ne-am respectat angajamentul de a contribui la educația elevilor, pentru comunități mai sănătoase! Sărbătorim acest moment aniversar cu recunoștință pentru toate comunitățile care au primit cu deschidere inițiativa noastră!” a declarat Cristina Bodea, Director Sustenabilitate, Smithfield România.

„Pentru al treilea an consecutiv, sprijinim proiectul partenerului nostru, Smithfield România, în cadrul Pactului pentru Tranziția Alimentară. Această colaborare reflectă angajamentul nostru de a promova alimentația sănătoasă și sustenabilă. Acesta este un exemplu concret al modului în care lucrăm alături de partenerii noștri, pentru a transforma aceste angajamente comune în acțiuni care să aducă beneficii reale comunității. Continuăm să contribuim la închegarea unei comunități mai sănătoase prin intermediul alimentației, alături de parteneri care împărtășesc aceeași viziune.” A adăugat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv Carrefour România.

În calitate de lider în industria alimentară și producția sustenabilă de carne de porc, Smithfield România consideră că responsabilitatea socială este un punct central al misiunii noastre de a oferi „Hrană bună. În mod responsabil”. Suntem dedicați dezvoltării comunităților în care operăm, și, prin intermediul a peste 13 programe de responsabilitate socială, ne angajăm să facem o diferență pozitivă în lumea înconjurătoare.

Parteneriatul cu Carrefour România în cadrul „Pactului pentru Tranziția Alimentară” evidențiază angajamentul comun de a încuraja adoptarea unei alimentații echilibrate, contribuind astfel la un viitor mai sănătos pentru toți membrii societății.

Comentarii

comentarii