Acasă Eveniment Șocant! Un pacient ajuns plin de viermi la UPU a murit plin...

Șocant! Un pacient ajuns plin de viermi la UPU a murit plin de viermi! Informații care pot afecta emoțional

DISTRIBUIȚI

Informație șocantă, publicată de presa din Arad, care prezintă un pacient încă viu plin de viermi, la secția urgențe a spitalului județean. Pacientul a decedat vineri, 17 iunie.

„Pacientul a ajuns în UPU în data de 15.06.2022, la ora 18.34, fiind adus de un echipaj de prim-ajutor din localitatea Iermata; în acea localitate pacientul locuia într-un sălaș, pe câmp, fiind angajat cioban la un crescător de oi.

La sosire, pacientul a prezentat o stare profund alterată, inconștient, cașectic, în stare de șoc toxico-septic, cu fața și gâtul acoperite de viermi, care ieșeau din fistule de la nivelul feței precum și din tubul de traheo-stomă; pacientul a fost igienizat imediat la garderobă dar, în ciuda spălărilor repetate, a continuat să elimine viermi din căile respiratorii superioare.

Pacientul a fost recoltat, s-a instituit imediat tratamentul complex de terapie intensivă, a fost trimis la investigațiile imagistice (tomografie de cap, torace și abdomen) și a fost monitorizat permanent.

Au fost organizate consulturile de specialitate necesare (ATI, chirurgie, infecțioase, interne), a fost implicată asistenta socială și a fost internat la ATI II în cursul dimineții următoare, la ora 07.30.

Despre pacient am aflat date de la familia unde era angajat, că era un caz social, fără familie, are un frate plecat în străinătate cu care nu ține legătura, era cunoscut cu neoplasm de bază de limbă, depășit terapeutic, că a fost investigat și tratat numai în Timișoara, ultima ieșire din spital fiind cu aproximativ 1-2 săptămâni în urmă, după ce a fost supus radioterapiei; după ieșirea din spital pacientul s-a întors în sălașul în care locuia singur, pe câmp, și-a scos tubul de gastrostomă, a refuzat alimentația și a reînceput să fumeze.

Pacientul a fost găsit inconștient, cu viermi ieșind din el, de un membru al familiei unde locuia, și care a solicitat serviciul 112.

Pacientul a continuat să elimine viermi și după transferul în terapie intensivă, unde a decedat după câteva ore.

Personalul medical, implicat în îngrijirea acestui pacient a făcut tot ce este omenește posibil pentru a-i asigura asistența și îngrijirile medicale necesare”, a precizat Biroul de presă al Spitalului Județean Arad.

Comentarii

comentarii