Acasă Actualitate Social-democraţii restructurează unele organizaţii din Timiş şi Timişoara

Social-democraţii restructurează unele organizaţii din Timiş şi Timişoara

DISTRIBUIȚI

Parţial mulţumiţi de rezultatele de la europarlamentare
Sorin GrindeanuDeşi parţial mulţumiţi de rezultatul obţinut în Timiş, la alegerile europarlamentare, social-democraţii iau unele măsuri de restructurare a organizaţiilor locale din Timiş şi Timişoara, care au obţinut un scor inferior mediei din judeţ. „Am dus o campanie moderată, normală, încercând să convingem electoratul de importanţa alegerilor europarlamentare. Nu putem spune că ne satisface rezultatul, dar PSD s-a poziţionat deja ca al doilea partid la nivelul judeţului Timiş şi se găseşte pe un trend pozitiv, în condiţiile în care, fără a ne face părtaşi la turismul electoral, am obţinut un scor de 27 % în judeţ, faţă de 16,65 % în 2007. În mediul rural, am obţinut locul întâi în 33 de localităţi, chiar dacă avem doar 23 de primari, din cei 99 din judeţ. (…) Am desfăşurat o campanie de tip door-to-door, insistând pe cele patru puncte importante pe care le susţinem: găsirea de soluţii pentru depăşirea crizei, înfiinţarea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea sectoarelor sănătate şi învăţământ. Dacă insistam mai mult, puteam obţine un rezultat mai bun”, spune Adam Crăciunescu, vicepreşedintele PSD Timiş.
Adam CraciunescuCu toate acestea, 31 de organizaţii din judeţ, care au obţinut un scor de sub 20 de procente, vor fi reorganizate. Referitor la turismul electoral, Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD Timiş, a comentat ironic faptul că în anumite localităţi din Timiş, pe listele suplimentare au votat foarte multe persoane, în tot judeţul fiind înregistrate aproximativ 22.000: „Mă bucur că turismul, în judeţul Timiş, sub îndrumarea doamnei ministru Udrea, a ajuns şi la Deta şi Sânnicolau Mare, două destinaţii turistice deosebite”.

O treime din organizaţiile din Timişoara vor fi restructurate

În Timişoara, organizaţiile locale sunt conturate în jurul celor 212 secţii de votare. În 80 de secţii, spune Sorin Grindeanu, social-democraţii au câştigat sau au obţinut un scor aproximativ egal cu democrat-liberalii. Cele 63 de organizaţii din Timişoara, care au obţinut un rezultat sub 22 de procente, vor fi restructurate. La fel ca în mediul rural, şi în Timişoara, PSD se află pe un trend ascendent, Grindeanu declarându-se foarte mulţumit de declinul înregistrat de colegii de guvernare, PD-L: „PD-L şi-a atins maximul în 2007, şi se află acum într-un declin evident. Au obţinut acum 29 de procente, faţă de 42 în 2007. Pot să încerce să mascheze rezultatul cum vor, însă 42 este oricând mai mare decât 29. Mă bucură faptul că merg în jos”. Zilele următoare, atât la nivelul Timişoarei, cât şi al judeţului, vor fi organizate comisii care vor analiza activitatea şi rezultatele organizaţiilor din judeţ şi municipiu, urmând ca în două-trei săptămâni să prezinte şi un plan de măsuri pentru pregătirea alegerilor prezindenţiale din toamnă.

Comentarii

comentarii