Acasă Actualitate Societatea Colterm lucrează la întreținerea unităților de producție a energiei termice. Continuă...

Societatea Colterm lucrează la întreținerea unităților de producție a energiei termice. Continuă și debranșările și deconectările din sistem

DISTRIBUIȚI

Un număr de 11 case individuale și zece blocuri, cu 63 de apartamente, au solicitat debranșarea de la sistemul centralizat de termoficare a orașului, a anunțat societatea Colterm, în raportul de activitate lunar. De asemenea, sunt 153 de cereri de deconectare individuală. Societatea de termoficare continuă activitatea de întreținere la cele două unități de producție a energiei termice, dar și la uzina hidroelectrică de pe Bega.

După sistarea furnizării energiei termice pentru încălzire, societatea a început deja pregătirea din timp a sezonului de încălzire următor, 2023/2024. În acest sens au fost efectuate sau se află în curs de execuție o serie de reparații la cele două mari centrale termice, CET Sud și CT Centru, precum și la Centrala Hidroelectrică (Nodul Hidro).

Astfel, la CET Sud, se află în derulare lucrări de conservare turbină și revizie pompe răcire, precum și conservare pompă șlam dens GEHO. Totodată, se efectuează operațiuni de spălare ale cazanelor, CA 1 și 2. Sunt, de asemenea, în curs de execuție reparații la mai multe instalații: evacuare zgură și cenușă CA 3, banda Redler nr. 4 CA 1, banda 2 fixă A și banda 6 fixa A și concasor carbune B. În paralel, au loc revizii la mașinile de cărbune nr. 1 de 600 t/h și de 1200t/h, la pompe și armături, în stația de alimentare CA 1, 2, 3, precum și la instalațiile electrice, PRAM – AMC CA 1, 2, 3. De asemenea, se reabilitează circuitul de stropire al depozitului de zgură și cenușă UTVIN. Au loc lucrări de curățenie și conservare a stocului de cărbune în gospodăria de combustibil solid, precum și lucrări de decolmatare a  rigolelor depozit zgură și cenușă UTVIN. 

La CT Centru se află în funcțiune, în această perioadă, pentru producerea agentului termic necesar asigurării apei calde de consum în municipiul Timișoara. Totodată, se efectuează și lucrări de întreținere și mentenanță la agregatele de producere a energiei termice, respectiv agregatele de pompaj aflate în rezervă. În același timp, au loc și o serie de activități de depistare și remediere a neetanșeităților de pe rețeaua primară de termoficare. La fel, și la Nodul Hidrotehnic Bega se efectuează lucrări de întreținere a instalațiilor și lucrări de vopsitorie la elementele de delimitare a amplasamentului.

 În ceea ce privește combustibilul necesar producerii de energie termică, la începutul lunii iunie, Colterm avea cărbune în stoc 7.766 tone, cu precizarea că spre finalul lunii iunie se va relua aprovizionarea pentru constituirea stocului necesar sezonului rece. Pentru necesarul de consum curent (prepararea apei calde de consum), Colterm avea încheiat un contract de furnizare, iar pentru constituirea stocului necesar sezonul următor de încălzire, au fost încheiate două contracte de vânzare gaze naturale pentru cantitatea totală de 129.676,21 MWh, cu perioadă de livrare 1.05-31.10.2023. Până în prezent a fost livrată cantitatea de 20.907,64 MWh,  care a fost stocată, respectiv înmagazinată în depozitele subterane.

Referitor la proiectul cu finanțare europeană „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”, pe Lotul 1 – Rețele Primare, unde lucrările au fost reluate la începutul lunii mai a.c., au fost executate lucrări pe o lungime de 7.835 metri, dintr-un total de 9.183, procentul de finalizare fiind de 85,32 %. Reiterăm faptul că, la ora actuală, lucrările pe Lotul 2, respectiv rețele secundare de termoficare, au fost finalizate în proporție de 100 %, fiind reabilitați 20.497 metri de rețea secundară.

 

Comentarii

comentarii