Acasă Eveniment “Societatea Timişoara a ajuns o casă de pompe funebre”

“Societatea Timişoara a ajuns o casă de pompe funebre”

611
DISTRIBUIȚI

După 20 de ani, Marius Ghilezan a demisionat din Societatea Timişoara…
A crezut în idealuri şi a fost un fanatic al Societăţii Timişoara şi al Legii Lustraţiei. După 20 de ani, drumurile lor aveau să se despartă pentru totdeauna. Demisie la vârf, marţi, în cadrul Societăţii Timişoara. Cunoscutul publicist Marius Ghilezan şi-a înaintat demisia din societate, considerând că aici nu se mai face absolut nimic. Nu mai există decât idealuri moarte şi nu se întrevede nici măcar un proiect viabil, la care societatea să fie măcar partener… „Societatea Timişoara a ajuns o casă de pompe funebre, în care se trăieşte doar din amintiri şi parastasuri. Nu poţi trăi din comemorări şi nu poţi mânca în fiecare zi colivă. Timişoara, ca şi România, are nevoie de un proiect viabil. La Societatea Timişoara nu există niciun proiect şi nici dorinţa de a se întreprinde ceva. Acum, pe 11 martie, pregătesc un nou parastas, sărbătoresc 20 de ani de la înfiinţare. Ce sens mai are?”, susţine Marius Ghilezan.

„Cu ce este Geoană mai comunist ca Băsescu?”

Două au fost momentele cruciale, în urma cărora Marius Ghilezan susţine că a decis să renunţe la calitatea de membru al Societăţii Timişoara. Două acţiuni în care membrii marcanţi ai Societăţii Timişoara şi-au dat arama pe faţă. „I-am întrebat atunci şi îi întreb şi acum pe membrii societăţii: de ce au protestat pe 1 Decembrie la vizita lui Geoană la Timişoara? Cu ce este Geoană mai comunist decât Băsescu? Atunci a fost vorba de o mişcare premeditată. Eu ştiam că o să iasă cu scandal. Două care de televiziune erau în piaţă, nu pentru a prinde un moment festiv, ci pentru a surprinde scene de bătaie”, spune Marius Ghilezan. Două săptămâni mai târziu, Ghilezan avea să se decidă… După o vizită, alături de alţi membri ai Societăţii Timişoara, la Palatul Elisabeta… „S-au dus la Rege, cu insigna cu PD-L în piept. Membrii societăţii, în frunte cu preşedintele. I-am rugat să-şi scoată insigna înainte de a intra la rege, dar s-au făcut că nu aud. Eu nu mai vreau să fiu coleg cu astfel de oameni”.

Întrebări încuietoare…

După ce a încercat fără sens să îi convingă pe liderii Societăţii Timişoara să intre într-un proiect local sau naţional, Marius Ghilezan a luat o decizie incredibilă şi pentru el, în urmă cu 20 de ani. A simţit că nu mai poate fi coleg cu oameni care iniţial aveau aceleaşi aspiraţii. În schimb, Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara, susţine că fostul lor coleg este prost informat şi afirmă că oricum ar fi fost dat afară, dacă poate să se întrebe de ce Geoană este mai comunist decât Băsescu. „Afirmaţiile lui Marius Ghilezan sunt absolut fără sens. Activitatea noastră e mult mai puternică decât cea din anii ‘90. Se ştie că am reuşit să trecem Legea Lustraţiei prin Senat şi am dovedit peste tot că păstrăm aceleaşi idealuri ca la început. E bine că a plecat el, dacă are astfel de întrebări, eram obligaţi să-l dăm noi afară pe domnul Ghilezan”, spune Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara.

Comentarii

comentarii