Acasă Actualitate Socio Claus de pandemie – Dăruim inimi 2020, la Timișoara

Socio Claus de pandemie – Dăruim inimi 2020, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Departamentul de Sociologie din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest din Timișoara organizează, pentru al treilea an consecutiv manifestarea caritabilă Socio Claus de pandemie – Dăruim inimi, destinată copiilor cu dizabilități.

Evenimentul are loc în contextul proiectului pentru comunitate ”Calitatea vieții copiilor cu autism (TSA) din jud. Timiș”, în perioada 1-24 decembrie 2020, în mediul online.

În fiecare zi din cele 24 premergătoare sărbătorii de Crăciun, pe pagina proiectului ”Calitatea vieții copiilor cu autism (TSA) din jud. Timiș” (https://www.facebook.com/UVTeam.Autism  va fi postat câte un interviu cu părinți ai unor copii speciali, care vor vorbi despre diagnostic, terapii, dificultățile întâlnite în recuperare sau problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi, inclusiv pe plan social.

Dincolo de aspectul caritabil, manifestarea se dorește o campanie de conștientizare și sensibilizare a publicului larg în ceea ce privește situația copiilor cu dizabilități și a familiilor acestora, de educare a mentalităților în direcția promovării acceptării și a cultivării respectului pentru diversitatea și demnitatea umană -a explicat Horia Băcanu.

Partenerii evenimentului de anul acesta sunt: Fundația de Abilitare Speranța, Centrul pentru Resurse și Asistență Educațională Speranța, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Centrul de zi pentru copii cu dizabilități ”Podul Lung”, Centrul de recuperare Marisa, Asociația Micile Comori, Școala Mamei Junior, Asociația Casa Faenza, Asociația Copii și zâne.

Comentarii

comentarii