Acasă Actualitate Șoferii din Timișoara parchează, în continuare, pe străzile pietonale. Alte aproape 800...

Șoferii din Timișoara parchează, în continuare, pe străzile pietonale. Alte aproape 800 de amenzi, aplicate de polițiștii locali, în astfel de cazuri

DISTRIBUIȚI

În ultimele zece zile, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au continuat să îi sancționeze pe cei care parchează pe străzile pietonale din zona centrală a Timișoarei. Numărul total al sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 795. Tot în această perioadă au fost ridicate și 42 de autovehicule care încurcau flagrant circulația altor autovehicule sau a pietonilor.

„Străzile din zona centrală pe care se mai circulă cu autovehiculele se verifică permanent pentru menținerea fluidizării circulației”, au asigurat, de altfel, polițiștii locali. Conducătorii auto care intră și staționează pe străzile pietonale din centrul orașului, precum și pe străzile aferente celor pietonale, încalcă OUG 195/2002, care prevede amenzi între 290 și 725 de lei și două sau trei puncte penalizare la permis.

Cel mai frecvent, polițiștii constată astfel de cazuri în Piața I. Huniade și pe străzile Gh. Lazăr, Palanca, C. Brediceanu, Proclamația de la Timișoara, Gh. Dima, A. Pacha, Gh. Mușat, V. Alecsandri și E. de Savoya. În aceste zone, recomandarea autorităților pentru conducătorii auto este„să respecte indicatoarele rutiere pentru a evita astfel sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor”.

Comentarii

comentarii