Acasă Actualitate Șoferii români din vestul țării trec granița în Ungaria pentru a face...

Șoferii români din vestul țării trec granița în Ungaria pentru a face plinul. Motorina e cu până la 3 lei mai ieftină

DISTRIBUIȚI

pompa benzina nuovoTraficul de frontieră la granița de vest a țării este în creștere, după ce tot mai mulți români merg să alimenteze în țara vecină. Motorina costă chiar și cu 3 lei mai puțin în Ungaria, iar unii șoferi spun că fac o economie considerabilă, chiar și de 150 la fiecare plin de carburant. În benzinăria din primul oraș din Ungaria, una din cinci mașini este cu numere de România.

Prețul motorinei și benzinei este în continuare plafonat în Ungaria la 480 de foriți per litru. La un curs de 0.0132 lei per forint, acest lucru înseamnă 6,33 lei per litru de benzină și motorină.

Șoferii spun că economisesc destui bani la fiecare plin de carburant.

Plafonul de 480 de forinți pe litru a fost impus benzinăriilor de guvernul maghiar încă din toamna anului trecut, până în 15 mai, anul acesta. Nu doar localnicii profită de prețul mai mic, ci și românii de lângă graniță sau cei aflați în tranzit.

România a înregistrat una dintre cele mai agresive creșteri ale prețului la combustibil din Uniunea Europeană. Un litru de motorină, de exemplu, costă acum cu aproape 60% mai mult față de anul trecut, scrie digi24.ro.

Comentarii

comentarii