Acasă Actualitate Solidaritate pentru Ucraina! Peste 400 de refugiați angajați în Timiș

Solidaritate pentru Ucraina! Peste 400 de refugiați angajați în Timiș

DISTRIBUIȚI

În perioada 22-24 mai, bănățeanul Marcel Miclău, secretarul general al ANOFM, fostul director al AJOFM Timiș, a participat la Parlamentul European, la dezbaterea “Solidaritate pentru Ucraina”.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale cu atribuții în gestionarea problematicii persoanelor refugiate din Ucraina.

Din partea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale a participat, Marcel Miclău, secretarul general al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, care a prezentat modificările legislative din România pentru simplificarea procedurilor privind de asistența socială și cele de ocupare.

Au fost prezentate datele statistice gestionate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, de la izbucnirea conflictului armat și până în prezent.

Astfel, 1.038 persoane vârstnice au fost  sprijinite în centre sociale, 138 de persoane cu dizabilități și 7.994 de cetățeni ucraineni au fost angajate de la declanșarea conflictului armat.

De asemenea, au fost prezentate măsurile active derulate (burse ale locurilor de muncă, cursuri de formare profesională etc.) în vederea asigurării protecției și integrării în muncă a persoanelor care s-au refugiat pe teritoriul României, precizând că până în acest moment sprijinul acordat cetățenilor ucraineni a fost susținut din bugetul național al țării noastre.

“Cei mai mulți angajați ucraineni, după București (2.800 persoane), sunt în Timiș – peste 400”, a declarat Marcel Miclău, miercuri 24 mai.

 

Comentarii

comentarii