Acasă Politica Sondaj INSCOP Research: PSD, pe primul loc în ceea ce priveşte intenţiile...

Sondaj INSCOP Research: PSD, pe primul loc în ceea ce priveşte intenţiile de vot, PNL pe locul al doilea, urmat de AUR

DISTRIBUIȚI

Aproape 47 la sută dintre români afirmă că ar merge cu siguranţă la urne dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în timp ce aproximativ 21 la sută declară că sigur nu ar vota, arată rezultatele unui sondaj realizat de INSCOP Research. Dintre cei care sigur ar vota, 31,7 la sută ar alege candidaţii PSD, 22,3 la sută pe cei ai PNL, cu 2% mai mult decât în precedentul sondaj, iar 18,2 la sută ar opta pentru AUR, cu 0,1% mai mult decât în sondajul anterior. 

Sondajul de opinie la nivel naţional a fost realizat de INSCOP Research, la comanda PNL, în perioada 5-19 februarie.

La întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cât de sigur sunteţi că aţi merge să votaţi? (% total eşantion)”, 46,7% au răspuns ”Sigur Da (10), iar 20,7% – ”Sigur Nu (1).

Totodată, la întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare şi ar participa urmatoarele partide politice, dvs. cu candidaţii cărui partid aţi vota? (% total celor care au exprimat o optiune de vot şi au acordat nota 10 la întrebarea privind participarea la vot – 36% din populaţie), răspunsurile au fost următoarele:

31,7% – PSD (creştere 0,2% faţă de precedentul sondaj),

22,3% – PNL (creştere 2%),

18,2% – AUR (creştere 0,1%),

11,2% – USR (creştere 0,3%),

4,6% – UDMR,

2,9% – PMP,

2,4% – Pro România,

1,5% – Partidul SOS România,

1,4% – Partidul Verde,

3,9 % – alte partide.

Datele au fost culese prin interviuri telefonice, volumul eşantionului simplu aleator fiind de 3.000 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ±1,79 %, la un grad de încredere de 95%.

Comentarii

comentarii