Acasă National Sondaj: Votanții PNL, cei mai favorabili fuziunii PNL-PDL

Sondaj: Votanții PNL, cei mai favorabili fuziunii PNL-PDL

401
DISTRIBUIȚI

sondaj2

Peste 85% dintre votanții PNL consideră că fuziunea PNL cu PDL este o idee bună, față de peste 70% în cazul alegătorilor PDL, iar 60% dintre cei care votează alianța PSD-UNPR-PC spun că fuziunea este o idee proastă, relevă un sondaj realizat de Inscop Research la comanda cotidianului “Adevărul”.

Potrivit sondajului, 15,5% dintre votanții PSD-UNPR-PC cred că fuziunea este o idee bună, în timp ce 24,5% dintre votanții acestei alianțe nu știu sau nu răspund la această întrebare. Același sondaj relevă faptul că 85,6% din electoratul PNL vede fuziunea PNL-PDL ca fiind idee bună, 4,5% spun că este o idee proastă, iar 9,8% nu știu sau nu răspund. Votanții PDL consideră în proporție de 70,7% că fuziunea este o idee bună. 6,1% dintre alegătorii democrat-liberali cred că fuziunea este o idee proastă, în timp ce un procent important de 23,2% nu se pronunță asupra subiectului, alegând varianta de răspuns nu știu/nu răspund.

sondaj1

În ceea ce privește alegătorii PMP, 24% văd unirea celor două partide ca fiind o idee bună, 52% cred că fuziunea este o idee proastă, în timp ce 24% nu știu sau nu răspund. Electoratul UDMR consideră că fuziunea este o idee bună în proporție de 5,4%. 37,8% din votanții UDMR consideră că fuziunea este o idee proastă, în timp ce 56,8% nu știu sau nu răspund.

La nivelul întregii populații, fuziunea PNL-PDL este văzută ca o idee proastă de 35,4% dintre repondenții sondajului, în timp ce 29,4% o consideră o idee bună, iar 35,2% nu știu sau nu răspund. Pe de altă parte, 32,7% consideră că fuziunea se va realiza, 28,1% afirmă contrariul, iar 39,2% nu știu sau nu răspund.

Sondajul are o eroare de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului “Adevărul” în perioada 1-6 iulie 2014 pe un eșantion de 1.055 persoane de 18 ani și peste 18 ani. Eșantionul este de tip multi-stratificat, probabilistic.

Comentarii

comentarii