Acas─â Actualitate Soprana Lavinia Maria Montero s-a stins la doar 39 de ani

Soprana Lavinia Maria Montero s-a stins la doar 39 de ani

4147
DISTRIBUIȚI

Veste trist─â pentru lumea cultural─â. Soprana lugojean─â Lavinia Maria Montero a ├«ncetat din via╚Ť─â joi, 21 iunie 2018, ├«n Elve╚Ťia, la Lucerna.

Steaua pe cerul opere s-a stins, dup─â o grea lupt─â cu cancerul, la numai 39 de ani,

Lavinia Maria Voaide╚Ö, cea care avea s─â devin─â soprana Lavinia Maria Montero, s-a n─âscut la Lugoj, ├«n 7 octombrie. ├Än ora╚Öul de pe Timi╚Ö, aceasta urmeaz─â clasele V-VIII la Colegiul Na╚Ťional ÔÇŁCoriolan BrediceanuÔÇŁ, apoi merge la Colegiul Na╚Ťional de Art─â ÔÇŁIon ViduÔÇŁ din Timi╚Öoara.

Între anii 1998 și 2000, Lavinia Maria Montero cântă în Corul Operei din Timișoara și studiază la universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria, până în 2003, unde o are ca profesoară pe cunoscuta soprană Horiana Brănișteanu.

├Än timpul facult─â╚Ťii ├«l ├«nt├ólne╚Öte pe Joel Montero, de origine mexican─â, cu care se c─âs─âtore╚Öte ├«n 30 august 2002. Lavinia ├«╚Öi continu─â studiile ├«n Germania la Meiningen, ├«n acela╚Öi timp c├ónt─â ├«n corul teatrului de stat de la Meiningen, unde este angajat─â. ├Äntregind frumoasa familie a Laviniei ╚Öi a lui Joel, se na╚Öte ├«n 2 ianuarie, 2003, Marienne Montero, fiica lor.

├Än anii ce urmeaz─â, Lavinia Maria Montero particip─â la mai multe audi╚Ťii ╚Öi este curtat─â de mai multe teatre, ├«ns─â soprana opteaz─â s─â lucreze pentru teatrul de stat din Lucerna, Elve╚Ťia, unde se mut─â definitiv ├«mpreun─â cu familia. Interpreteaz─â mai multe roluri ├«n piese de teatru ╚Öi oper─â, iar preferatele ei sunt cele de Verdi ╚Öi Puccini.

├Ämpreun─â cu so╚Ťul Joel, Lavinia ├«nfiin╚Ťeaz─â funda╚Ťia MayaClassics, ce are ca scop promovarea arti╚Ötilor din ╚Ť─âri cu posibilit─â╚Ťi reduse si face turnee ├«n America de Sud.

Sursa: redesteptarea.ro

Comentarii

comentarii