Acasă Politica Sorin Frunzăverde: ”În România e nevoie de acțiune politică serioasă, nu de...

Sorin Frunzăverde: ”În România e nevoie de acțiune politică serioasă, nu de apariții televizate, pline de verb gol”

327
DISTRIBUIȚI

frunzaverde2Vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde, a afirmat miercuri, la Reșița, că ceea ce declara în primăvara anului 2012 s-a realizat acum, la congresul de fuziune PNL – PDL.

”Așa cum le place unor colegi de-ai mei să spună, Marele Partid Liberal este creat, există, nu se mai poate întâmpla nimic de acum înainte, dreapta română este unită. E un  proiect pe care l-am inițiat în primăvara lui 2012, așa i-am spus și atunci – Dreapta Română. Am spus și atunci că dreapta română se va uni în jurul PNL, iată – s-a reunit în interiorul PNL, în ceea ce am putea numi, așa cum am spus, Marele Partid Liberal. Cred că este cea mai puternică forță politică din România, în acest moment”, spune Frunzăverde. Cât despre discuțiile cu alte forțe politice de dreapta, Sorin Frunzăverde spune că nu există nicio discuție la nivelul PNL, în acest sens.
”Sau, altfel spus, afirmă liderul liberal, toată dreapta autentică se află acum în Marele Partid Liberal”.   
Frunzăverde a explicat și prezența sa în Statele Unite ale Americii, unde susțiune că a fost însoțit de Cătălin Predoiu, vizită pe care a calificat-o nu secretă, ci ”discretă”.
”Am avut acolo o discuție interesantă vizavi de dezvoltări economice și politice în România, în perioada următoare. A fost o vizită discretă și serioasă, așa cum a fost și demersul meu început în 2012, de a unifica dreapta română. Așa cum a fost și în 2005, dacă vreți, demersul meu de a lua PD din Internaționala Socialistă și a-l duce în  Partidul Popularilor Europeni. Cum am făcut, de altfel, acum, cu PNL. Cred că în România e nevoie de acțiune politică serioasă, nu neapărat de apariții televizate, pline de verb gol”, susține liderul liberal.
Până pe 5 august se vor temina analizele de piață, sociologice, pe care se bazează desemnarea candidatului la prezidențiale, a mai spus Sorin Frunzăverde. E o analiză care ia în calcul două alternative, Predoiu și Iohannis. Dar, așa cum arată în acest moment analiza realizată, spune Frunzăverde, cel mai probabil candidatul dreptei va fi, în toamnă, Klaus Iohannis. Dar rezultatele definitive vor veni în jurul datei de 5 august, când comisia mixtă a celor două formațiuni va analiza rezultatele din focus-grupuri. Cât despre unele declarații din tabăra social-democrată, cum că România ar avea nevoie de un candidat român, ortodox, Sorin Frunzăverde s-a declarat surprins de ceea ce numește căderea în excesiv a PSD, pentru că ”ei au avut un președinte liber-cugetător, deci nu ortodox, în timp pe Iohannis e român, pentru că altfel nu putea fi primarul Sibiului”.

Comentarii

comentarii