Acasă Politica Sorin Frunzăverde pleacă din PDL şi merge la liberali

Sorin Frunzăverde pleacă din PDL şi merge la liberali

DISTRIBUIȚI

„Acesta este începutul construcţiei unei drepte moderne în România”, a declarat Sorin Frunzăverde, în exclusivitate pentru ZIUA de Vest

Prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a demisionat din partid pentru a se înscrie în PNL. Frunzăverde va candida din partea liberalilor la alegerile din iunie, pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Alături de Frunzăverde, vor mai trece la PNL 42 de primari şi 3 parlamentari din Caraş."Mă bucur că Sorin Frunzăverde a luat această decizie. Este un om pentru care am o mai veche apreciere, un om veritabil de dreapta, care a încercat oprirea din derapaj a PDL, dar care, în cele din urmă, a realizat că asta nu se mai poate întâmpla. Evident, gestul său slăbeşte substanţial PDL şi întăreşte PNL. Sunt convins că şi alţi membri ai PDL, dintre cei de valoare, atât marcanţi, cât şi simpli, vor părăsi PDL-ul şi vor veni înspre noi, zilele următoare", a declarat senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş.

Încă de vineri seara plutea un zvon în județ…

Dan Radu Rușanu, vicepreședintele PNL, i-a invitat, de asemenea, pe primarii PDL să candideze sub sigla USL. Un adevărat tsunami politic, care, dacă se va declanșa, va mătura totul în cale, schimbând din rădăcini întreaga paradigmă politică actuală, e pe cale să se producă în Caraș-Severin, dar el va avea repercusiuni serioase asupra întregii politici românești. Încă de vineri seara plutea un zvon în județ cum că vicepreședintele PDL, Sorin Frunzăverde, ar putea trece la liberali, cu toate sau cu majoritatea organizațiilor democrat-liberale din județ. Ideea era mult prea importantă pentru a fi expediată într-o speculație ieftină, așa că ne-am ferit să afirmăm lucruri care ulterior se puteau dovedi baloane de săpun sau obscure manevre politice. Luni, pentru ora 12, Sorin Frunzăverde anunțase o conferință de presă, prin intermediul căreia poate că ar fi explicat anumite lucruri. Imediat, însă, întrevederea cu presa a fost anulată. „Acesta este începutul construcţiei unei drepte moderne în România”, a declarat Sorin Frunzăverde, în exclusivitate pentru ZIUA de Vest

Ruşanu şi Vela l-au invitat pe Frunzăverde să candideze pentru președinția consiliului județean, în calitate de liberal!

Bomba a venit mai târziu, la ora 15, când vicepreședintele PNL, Dan Radu Rușanu, însoțit de președintele liberalilor cărășeni, Marcel Vela, a apărut într-o conferință de presă prin care l-a invitat, pur și simplu, pe Sorin Frunzăverde să candideze pentru președinția consiliului județean, în calitate de liberal. Să spunem că, cu doar o zi în urmă, Marcel Vela, candidatul în exercițiu, să spunem așa, negase o asemenea posibilitate, afirmând că el este candidatul liberal. Iată, însă, că ora exactă tot la București se dă și nu în provincie, oricât de respectați ar fi unii lideri din județe. Mai mult, Rușanu a propus tuturor primarilor PDL să candideze sub steagul USL, la alegerile locale din 10 iunie. De asemenea, ar mai trebui spus că Frunzăverde declarase în mai multe rânduri că Alianța DA a fost cea mai viabilă construcție politică de pe scena puterii din ultimii ani și că PDL ar fi trebuit să guverneze cu liberalii. Sorin Frunzăverde a anunțat că va face declarații de presă astăzi, miercuri, la ora 13.

"Frunzăverde este un om de dreapta şi prin venirea lui în rîndurile PNL, dreapta românească se întăreşte"

Preşedintele Frunzăverde a confirmat că a primit propunerea PNL de a candida pe listele USL la alegerile locale. Dan Radu Ruşanu a declarat, la Reșița, alături de un alt vicepreședinte, Mihai Voicu, faptul că Sorin Frunzăverde va primi la congresul din 7 aprilie funcţia de vicepreşedinte pentru relaţii externe. "Frunzăverde este un om de dreapta şi prin venirea lui în rîndurile PNL, dreapta românească se întăreşte", a spus Dan Radu Ruşanu. La rândul său, Marcel Vela a declarat că PNL va deveni primul partid din judeţul Caraş-Severin, dacă cei 42 de primari actuali ai PDL îl vor urma pe Sorin Frunzăverde. „Vor fi 42 de primari PDL şi 15 primari PNL, dintr-un total de 77 de primării din judeţ. Practic, vom avea cea mai mare pondere politică, împreună cu PSD, în Uniunea Social Liberală, atât la alegerile locale, cât şi cele parlamentare. De fapt, este o clarificare pentru dreapta politică din Caraş-Severin, care uneşte liberali şi democrat-liberali”, a afirmat liderul liberalilor cărăşeni. Cât despre faptul că, în condițiile în care Frunzăverde acceptă propunerea PNL, el nu va mai fi candidat, Vela a afirmat că au existat foarte multe presiuni, contestații, obiecții, din partea cetățenilor din Caransebeș și a cultelor, care au solicitat ca el să rămână primar la Caransebeș, evident, dacă va câștiga alegerile.

 

  

 

 

Comentarii

comentarii