Acasă alegeri locale 2012 Sorin Frunzăverde dorește o administrație europeană

Sorin Frunzăverde dorește o administrație europeană

DISTRIBUIȚI

Candidatul USL la președinția Consiliului Județean a votat, împreună cu soția, la Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița. Tot în această dimineață au votat Iosif Secășan, Gheorghe Filipescu, Mihai Stepanescu, Dorinel Munteanu, Valentin Blănariu

Vicepreședintele PNL a sosit în jurul orei 11, la Traian Lalescu, împreună cu soția, dna Doina Frunzăverde, rectorul Unversități ”Eftimie Murgu”. Cei doi au votat la Secția Electorală nr. 25.
”Propun o administrație locală care să aducă în continuare fonduri europene în județul Caraș-Severin și în Reșița, a declarat Sorin Frunzăverde, la ieșirea de la urne, și care să fie susținută de o bună guvernare centrală, o guvernare ce urmează să fie exercitată, sunt convins, de acest guvern pe care l-am adus la putere. Îi rog pe concetățenii mei din Caraș-Severin, să vină la vot ăn număr cât mai mare.”
Iubitul și apreciatul fotbalist, Dorinel Munteanu, a votat și el la Reșița, în jurul orei 10, exercitându-și dreptul constituțional la Grupul Școlar Metalurgic. După cum a declarat ziariștilor, Dorinel a votat pentru continuitate dar a precizat că își dorește un consiliu județean important pentru Caraș-Severin. 
”Avem nevoie de oameni care construiesc, a declarat Dorinel Munteanu, de oameni care aduc ceva bun în viețile noastre. De aceea am votat pentru continuitate, pentru ca proiectele începute să fie terminate, să se vadă ceva în Reșița.”
La Grădinița PP 3 din Reșița a votat și senatorul Iosif Secășan. parlamentarul a venit împreună cu soția și a declarat că a votat animat de datoria de cetățean al Reșiței și al României. 
”Este un moment important pentru societățile democratice, a declarat Secășan, acela de a avea posibilitatea să-ți exerciți dreptul suveran de vot. E important să poți decide cine e primarul orașului tău și cine este președintele județului, care sunt consilierii care-i însoțesc. Cei care vor fi aleși trebuie să-și asume imediat responsabilitatea, pe de-o parte de a continua ce s-a făcut bine și pe de altă parte, de a redescoperi ceea ce s-a început și nu s-a terminat și să afle noile oportunități pe care trebuie să le inițieze. E nevoie de o privire atentă asupra șoselelor Reșiței și județului, asupra rețelelor de apă, să așeze structuri noi acolo unde este cazul. Noii aleși treebuie să se înțeleagă bine cu oamenii, să reducă birocrația și o mulțime de alte atribuții care trebuie asumate.” Iosif Secășan a declarat că a votat cu USL, ”pe linie”. 
Trei dintre candidații la primăria Reșiței, Gheorghe Filipescu (independent), Valentin Blănariu (PP-DD) și Mihai Stepanescu (USL), au votat la Grădinița PP 3, din vecinătatea Casei de Cultură. Gheorghe Filipescu a venit însoțit de familie, soția și cei doi copii, și a declarat, imediat după ieșirea de la urne, că a votat pentru schimbare și pentru binele reșițenilor.
”Am venit cu un gând bun, a spus Filipescu, pentru reșițeni, pentru orașul nostru drag, din dorința de a face din acest municipiu un oraș curat, modern, cu locuri de muncă, dezvoltat din punct de vedere economic și social. Am votat de dimineață pentru că eu sunt matinal. Voiam să vin mai de dimineață, dar am zis să nu deranjez prea tare comisia de votare”, a glumit candidatul.
Tot la Grădinița PP 3 a votat și Valentin Blănariu, candidatul PP-DD. Omul de afaceri reșițean.
”Am votat, evident, Partidul Poporului Dan-Diaconescu, a declarat Blănariu. Am făcut asta pentru a-mi recâștiga țara, pentru a-mi recâștiga orașul în care trăiesc și locuiesc, pentru a-mi recâștiga medicii care sunt plecați în pribegie, pentru a ne recâștiga mamele, soțiile, surorile, care sunt plecate la muncă în străinătate și și-au lăsat copiii acasă. Am votat cu Valentin Blănariu la primăria Reșița, pentru a avea un oraș cu o administrație pentru cetățeni și printre cetățeni.”
Valentin Blănariu a mai spus că dacă va câștiga primăria primul punct de pe agenda sa va fi acela de a înființa birouri ale administrației locale în fiecare cartier al Reșiței, pentru ca cetățenii să nu se mai deplaseze pe distanțe lungi pentru problemele lor. 

Comentarii

comentarii