Acasă Politica Sorin Frunzăverde: PDL respectă decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea comasării alegerilor

Sorin Frunzăverde: PDL respectă decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea comasării alegerilor

341
DISTRIBUIȚI

Partidul Democrat Liberal nu a comentat niciodată deciziile Curţii Constituţionale, ci le-a respectat, a declarat miercuri, prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde. 

”Este o decizie luată de acest for suprem în domeniul său. Nu avem ce să comentăm şi respectăm o decizie a Curţii Constituţionale. Nu cred că din punct de vedere electoral vor fi costuri pentru Partidul Democrat Liberal. Alegerile locale presupun, din partea PDL, intrarea în competiţie a unor oameni care la nivel judeţean sau local au confirmat, după părerea mea, în acest mandat de patru ani’, a precizat Sorin Frunzăverde. Potrivit liderului PDL, probabil luni în şedinţa coaliţiei de guvernare se va hotărî un calendar al alegerilor. Frunzăverde a mai spus că alegerile locale ar putea fi organizate, conform legii electorale, în prima duminică din luna iunie, iar în ceea ce priveşte alegerile parlamentare, acestea se pot ţine, dacă sunt organizate la termen, în noiembrie, iar dacă vor fi anticipate, scrutinul ar putea fi organizat înainte de alegerile locale. "Calendarul ne spune că ele (alegerile parlamentare, n.r.) pot fi ţinute în ultima duminică din noiembrie, ţinând cont de momentul în care a fost instalat Parlamentul actual’, a afirmat Frunzăverde.

Comentarii

comentarii