Acasă Politica Sorin Frunzăverde: ”Nu am fost ascultat!”

Sorin Frunzăverde: ”Nu am fost ascultat!”

372
DISTRIBUIȚI

Sorin Frunzăverde va demisiona din PDL

Sorin Frunzăverde a anunțat, miercuri, certitudinea înscrierii sale în PNL și candidatura pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin din partea USL. Dacă unii observatori arătau că, marți seara, încă se mai putea salva ceva din perspectiva PDL, Frunzăverde a spulberat orice speranță care ar fi venit din partea partidului de guvernământ. 

”Pe 24 noiembrie 2010, am făcut, într-o conferință de presă, mai multe afirmații în legătură cu provocările care stăteau în fața PDL, a spus Sorin Frunzăverde. Aceste provocări nu țineau de alegerile interne. Era vorba despre haosul administrativ, vrajba politică și statul polițienesc ce se crease, lucruri care sufocau și sufocă orice comunitate. Acestea sunt principalele motive pentru care vorbim despre sărăcirea populației. Am spus, în 46 de locuri, inclusiv în BPN și la convențiile partidului, dar chiar și în conferințele de presă, că așa nu mai merge. Nu am fost ascultat. Am ajuns apoi la concluzia că lucrurile nu se puteau îndrepta din interiorul PDL. Nu vreau însă să fac nicun reproș nimănui. Opțiunea mea diferă de opțiunile unor lideri ai partidului. Deși am solicitat în numeroase rânduri descentralizarea resursei financiare și administrative, nu s-a întâmplat nimic. Cred că opțiunea pe care o am eu și sper și alți colegi de-ai mei, privind dezvoltarea României, diferă fundamental de viziunea celor din PDL. Am discutat cu lideri ai USL și am ajuns la concluzia că trebuie să instituim un dialog real, pentru a reașeza România în normalitate. Un dialog care acum nu mai există și care generează o serie interminabilă de gâlcevi politice. Putem construi, prin dialog, o Românie normală, care să iasă din sărăcie. Acum se sufocă antreprenorial orice ințiativă. Ne e frică să mai vorbim și la telefon. Iar ceea ce spun eu nu cred că mai poate fi abordat din interiorul PDL. Cred într-o construcție de dreapta, ca atare voi candida din partea USL la președinția consiliului județean”.
Sorin Frunzăverde s-a ferit să vorbească despre o viitoare funcție în PNL și nici de anumite direcții doctrinare. De altfel, potrivit spuselor sale, săptămâna viitoare, împreună cu liderii USL, va stabili un calendar care să cuprindă elemente tehnice, legate de demisie și înscrierea în PNL. Răspuzând întrebărilor jurnaliștilor, Frunzăverde a precizat că un număr important de lideri ai PDL au încercat să-l convingă să nu facă acest pas, lucru imposibil, pentru că, spune viitorul lider PNL, a vorbit de patru ani în toate instanțele partidului de elemente grave, dar nu a fost ascultat. Frunzăverde a mai spus că nu există din partea sa o preocupare pentru destructurarea PDL și a precizat că, din punctul lui de vedere, USL e o alianță conjuncturală, iar când s-a gândit să pună umărul la construcția unei drepte autentice, nu a luat în calcul PSD. Pe de altă parte, Frunzăverde a spus că nu are acum semnale că îl vor urma și alți lideri importanți din partid, iar cei 42 de primari ai PDL din Caraș-Severin au dreptul să candideze la PNL, dar pot să nici nu o facă. În plus, Sorin Frunzăverde a mai explicat că a avut o întrevedere cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, căruia i-a spus că, prin gestul său, nu are de gând să clatine munca actualului guvern. Din perspectiva sa, guvernarea actuală trebuie dusă până la capăt, iar alegerile să aibă loc la termen. Sorin Frunzăverde a concluzionat că o soluție de salvare a României și împingere a ei spre rezolvare este descentralizarea, pentru că până acum am asistat la o guvernare profund centralistă. 

Comentarii

comentarii