Acasă Politica Sorin Frunzăverde, vicepreședintele PNL: ”Nu eu am părăsit PDL, ci PDL m-a...

Sorin Frunzăverde, vicepreședintele PNL: ”Nu eu am părăsit PDL, ci PDL m-a părăsit pe mine!”

350
DISTRIBUIȚI

Liderul liberal Sorin Fruzăverde a declarat sâmbătă, la lansarea candidaţilor USL, care a avut loc la Reşiţa, că nu el este cel care a părăsit PDL, ci că Partidul Democrat Liberal l-a părăsit pe el. „Partidul Democrat Liberal  m-a părăsit pe mine, în momentul în care a părăsit ţara. 

Dar, iată, astăzi facem istorie aici, la Reşiţa, unde începem să transformăm Caraş-Severinul, aşa cum echipa prezentă aici a reuşit să transforme România”, a afirmat Sorin Frunzăverde. Aceste alegeri pot fi considerate istorice, dar mai ales trebuie considerate o responsabilitate deosebită, pentru că România are şansa să se aşeze într-un format politic normal. În prezent se află în Camera Deputaţilor Proiectul de lege privind noua legislaţie electorală, care, aşa cum se întâmplă în mai multe din ţările europene, stabileşte foarte clar că acela care obţine cele mai multe voturi în colegiul său va câştiga locul de parlamentar.”

Vicepreşedintele PNL susţine că un asemenea proiect de lege va reuşi să stabilizeze în Parlament o majoritate care să permită reformarea reală a României. „Acest proiect va reuşi să formeze o majoritate care să permită reformarea ţării, printr-o reformă naturală, susține Frunzăverde. Şi aici mă refer la modificarea Constituţiei, care avea nevoie de două treimi, urmată de o dezbatere publică, o Constituţie care eventual să stabilească noua organizare teritorială administrativă a ţării. Aşa cum este modelul european, o nouă organizare teritorial-administrativă care nu renunţă la judeţ şi formează regiunea, care la rândul ei preia atribuţiile de la ministere.” Vicepreședintele PNL spune că tot noua Constituţie va trebui să stabilească dacă Parlamentul va fi unicameral sau bicameral şi să stabilească ce rol are preşedintele şi ce rol are premierul în România. Frunzăverede este de părere că foarte multe din neajunsurile politicii româneşti sunt cauzate de faptul că cele două entităţi se calcă pe picioare, din cauza unei Constituţii ambigue. 
„Un nou Parlament, bazat pe o majoritate, de peste două treimi, va reuşi să stabilească clar dacă România va fi o republică parlamentară, în care primul-ministru are principalul rol, iar preşedintele e onorific, ales de Parlament, aşa cum e în majoritatea ţărilor europene, sau va fi o republică prezidenţială, unde preşedintele are principalele atribuţii, aşa cum se întâmplă în Franţa, a explicat Sorin Frunzăverde. În egală măsură, viitoarea guvernare Ponta va trebui să facă adevărata descentralizare, pe care fosta guvernare Boc nu a reuşit să o realizeze sub nicio formă. Nu poţi să clamezi descentralizare şi subsidiaritate şi să ţii finanţele la Bucureşti. Nu poţi să vrei să dezvolţi judeţele, dar investind doar în Calea Victoriei. În Caraş-Severin am derulat, în ultimii cinci ani, peste 500 milioane euro, dar îndatorându-ne, nu primind bani de la guvernare, aşa cum ar fi trebuit să se întâmple. Filozofia unui buget nu trebuie să fie aceea prin care oferi principala sursă bugetară numai unor ministere şi nu judeţelor”. 
Vicepreşedintele PNL a mai solicitat ca viitoarea guvernare USL să termine cu statul poliţienesc, haosul administrativ şi vrajba politică. 

Comentarii

comentarii