Acasă Economic Sorin Grindeanu a amendat servicii de telefonie mobilă cu sume fabuloase

Sorin Grindeanu a amendat servicii de telefonie mobilă cu sume fabuloase

992
DISTRIBUIȚI

În perioada ianuarie – iulie 2018, ANCOM, condusă de Sorin Grindeanu, a derulat o amplă campanie de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce, în cadrul căreia s-au efectuat măsuratori în 12.786 de localităţi locuite de peste 19,8 milioane de locuitori din totalul de 20,1 milioane.

“Campania de măsurători a ANCOM s-a derulat pentru a verifica în ce măsură operatorii de telefonie mobilă respectă obligatia de acoperire cu servicii de voce a zonelor locuite de cel putin 98% din populatia României, obligaţie asumată prin licenţe. Rezultatele campaniei de măsurători privind acoperirea cu servicii de voce sunt următoarele: Orange România -97.56% din populaţie, Telekom Romania Mobile Communications – 96.8% din populaţie şi Vodafone România – 97.80% din populaţie.

Pentru că niciunul dintre operatorii de telefonie mobilă nu a atins valoarea stabilită prin licenţe şi ţinând cont de gradul de îndeplinire a obligaţiei, ANCOM a sancţionat contravenţional Orange Romania şi Vodafone Romania cu avertisment şi Telekom Romania Mobile Communications cu amendă în cuantum de 500.000 de lei”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raportul dintre suma populaţiei acoperite şi suma populaţiei măsurate. Pentru fiecare localitate, populaţia acoperită a fost calculată ca raportul dintre numarul de clustere în care valorile parametrilor măsuraţi sunt mai mari decât valorile minime impuse în licenţe şi numărul total de clustere măsurate, înmulţit cu populaţia localităţii respective.

Comentarii

comentarii