Acasă Politica Sorin Grindeanu așteaptă o prezență scăzută la alegeri, ca urmare a modului...

Sorin Grindeanu așteaptă o prezență scăzută la alegeri, ca urmare a modului de gestionare a crize de către guvernul liberal

659
DISTRIBUIȚI

Românii nu vor da buzna la cabinele de vot pe 6 decembrie, aceasta ca o consecință a modului prost în care actualul guvern liberal a gestionat criza sanitară, crede Sorin Grindeanu, liderul PSD. Problemele legate de coronavirus afectează decisiv și posibilitățile partidului său de a face campanie, din cauza limitărilor de a intra în contact cu alegătorii.

”Cred că modul în care gestionează PNL criza sanitară va duce la o prezență scăzută. Din cauza măsurilor proaste e clar că sunt deja în zona eroziunii guvernamentale. Iar aceasta se datorează exclusiv modului în care au guvernat”, a declarat, Sorin Grindeanu.

Deși în mod normal fruntașii social democrați se întâlneau și discutau direct cu electoratul propriu, acum acest lucru nu va fi posibil.

”PSD face alt mod de campanie, din ușă în ușă, la adunări populare, acum trebuie să ne adaptăm la situația dată. Plecăm cu un minus, sunt metode electronice pe care le folosim și noi, materiale electorale prin poștă. Încercăm pe fiecare localitate să ne vedem, cât ne lasă legea, cu cine sunt primari și consilieri locali, rugând să meargă în jos spre oameni, să transmită oferta. E o campanie atipică, important e să respecte oamenii regulile”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

La alegerile generale din luna decembrie, Partidul Social Democrat dorește, în primul rând, să atragă voturile celor nehotărâți, spune Sorin Grindeanu, prim vicepreședinte al partidului. Aici sunt mulți dintre cei care au votat în trecut cu PSD, dar care, dezamăgiți, au renunțat să mai participe la alegeri, mai spune acesta. Oamenii care au renunțat la a vota, care au decis să nu își mai acorde votul celor de la PSD din cauza problemelor care au afectat acest partid, sunt în prim planul celor de la filiala Timiș a partidului.

”Pentru PSD ținta este de a lua voturi de la cei nehotărâți. În Timiș, PSD a pierdut o parte din voturi, o parte nu au mers la vot. Acolo ne adresăm în primul rând, de a-i aduce la vot, oameni care în 2019 au preferat să stea acasă, aceasta este principala țintă. Procentul nostru a fost afectat și din alte zone. La consiliul județean scorul a fost afectat și de voturile obținute de Pro România, a candidat și Titu Bojin, care a luat numai el 10.000 de voturi. Bazinul e mai larg”, spune Grindeanu.

Conform liderului PSD, la aceste alegeri prezența va fi mai redusă, la aceasta contribuie din plin și modul în care liberalii gestionează guvernarea.

Comentarii

comentarii