Acasă Actualitate Sorin Grindeanu, audiat ca martor la Tribunalul Timiş, în dosarul Poli II

Sorin Grindeanu, audiat ca martor la Tribunalul Timiş, în dosarul Poli II

1170
DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu a fost audiat, luni, la Tribunalul Timiș, ca martor în dosarul Poli II, în care mai mulți șefi din administrația publică locală au fost trimiși în judecată de căte DNA pentru asocierea cu echipa patronată pe atunci de Marian Iancu.

Sorin Grindeanu era la momentul asocierii consilier local din partea PSD şi liderul grupului format din social-liberali.

Sorin Grindeanu a spus în faţa instanţei că a fost încă de la început împotriva asocierii cu Politehnica Timișoara, grupare patronată la acea vreme de Marian Iancu. El a semnat totuși o plată de 300.000 de lei către club.

Obiectul procesului face referire la felul în care a fost încheiat contractul de asociere dintre Primăria Timișoara, Consiliul Local Timișoara și echipa Politehnica Timișoara, al cărei patron era Marian Iancu. Grindeanu a spus că a votat împotriva asocierii, dar nu din cauză că ar fi fost suspiciuni de ilegalitate, proiectul de hotărâre având toate avizele necesare, ci din cauză că social-democrații nu au considerat oportună asocierea, care presupunea ca milioane de lei din bugetul local să intre anual în conturile clubului sportiv, banii putând fi direcționați în alte scopuri, scrie Libertatea.

Unul dintre avocații prezenți în sală a spus că Sorin Grindeanu a mințit în fața instanței atunci când a susținut că s-a opus asocierii dintre primărie și clubul patronat de Iancu. Apărătorul Daniel Sabău a prezentat Hotărârea Consiliului Local 148 din 2009, care prevede finanțarea echipei cu 4,5 milioane de lei, hotărâre care fusese votată și de Sorin Grindeanu.

“E posibil să fi votat una din multele hotărâri legate de Poli. Dar linia generală era că am fost împotriva acestui demers din punct de vedere al oportunității. Eu aveam doar un vot și grupul PSD avea doar șase consilieri. Așa că nu mă veți face pe mine responsabil de așa ceva”, a replicat Grindeanu.

Avocatul Sabău a sărit din nou pe fostul premier, dorind să știe dacă, în calitate de viceprimar, acesta ar fi semnat o ordonanțare de plată pentru Poli, în valoare de 300.000 de lei, în anul 2010.

“Bănuiesc că în acea zi erau plecați și Ciuhandu și Orza, care îl înlocuia ca primă semnătură. Având toate avizele de la compartimentele respective, normal când a venit, și nu venea doar una zilnic, nu am considerat o problemă. De altfel, puteam fi acuzat de abuz în serviciu dacă nu o semnam, având în vedere că exista un contract în derulare care la ora aceea nu fusese contestat de nimeni”, a explicat Sorin Grindeanu.

Fosta conducere a Primăriei Timișoara, în frunte cu fostul primar Gheorghe Ciuhandu și fostul viceprimar Adrian Orza, a fost trimisă în judecată de DNA pentru asocierea cu echipa Poli Timișoara patronată de Marian Iancu. Din conturile primăriei au fost virați zeci de milioane de lei ajutor pentru echipa lui Iancu.

Comentarii

comentarii