Acasă Eveniment Sorin Grindeanu, declaraţie de… tată în Parlamentul României

Sorin Grindeanu, declaraţie de… tată în Parlamentul României

526
DISTRIBUIȚI

Sorin GrindeanuDeputatul PSD de Timiş Sorin Grindeanu a tras un semnal de alarmă în Parlamentul României, vizavi de situaţia spitalelor din ţară, cu clădiri retrocedate. El a ţinut, în declaraţia politică, să specifice expres că aceasta trebuie privită ca declaraţia unui părinte şi nu a unui politician. Asta chiar dacă ţinta a fost clară – Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara.

 

Pericolul din exterior…

Atât Sorin Grindeanu, cât şi premierul Ponta au promis, în campania electorală, realizarea unei noi clădiri a spitalului de copii din Timişoara. Până acum s-a aprobat o sumă total insuficientă pentru lucrare. “Sănătatea copiilor trebuie privită în ansamblu. Există o tendinţă de a privi lucrurile doar parţial. De multe ori, sănătatea copiilor nu depinde doar de medici specialişti, medicamente, dotări, finanţarea primară, sistem. Există zeci de cazuri în care pericolul vine din exterior. Timişoara, prin Spitalul de Copii Louis Ţurcanu, are deja precedente. Laboratorul şi Secţia TBC sunt în situaţia de a ajunge în stradă pentru că imobilul în care funcţionează a fost retrocedat, iar proprietarii au găsit de cuviinţă să ceară evacuarea”, a spus deputatul PSD de Timiş Sorin Grindeanu.

„Sănătatea nu primeşte scuze şi justificări”

Fostul viceprimar al Timişoarei se gândeşte deja ce le va spune timişorenilor dacă promisiunea sa nu va fi respectată în următorii trei ani şi jumătate. „Vă rog să vă gândiţi ce le-aţi spune părinţilor acestor copii dacă i-aţi întâlni. Sănătatea nu primeşte scuze şi justificări. Multe dintre spitalele din România se confruntă cu astfel de probleme locative. (…) Noi trebuie să luăm act de acest aspect şi trebuie să căutăm o soluţie bună pentru viitor. Prezentul este deja la timpul trecut. Vă rog să analizaţi declaraţia mea şi să o priviţi ca pe declaraţia unui tată, apoi ca pe cea a unui coleg şi … deloc ca pe cea a unui politician”, a mai spus Grindeanu.

Comentarii

comentarii