Acasă Politica Sorin Grindeanu îşi va retrage contestaţia faţă de decizia de excludere din...

Sorin Grindeanu îşi va retrage contestaţia faţă de decizia de excludere din PSD

1113
DISTRIBUIȚI

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, marţi, după ce a primit un raport favorabil din partea comisiilor parlamentare pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), că intenţionează să îşi retragă contestaţia faţă de excluderea din PSD şi că a mers pe linia “de nu mai face în perioada următoare politică”.

“Decizia Comitetului Executiv al PSD este executorie. De abia după ce acea contestaţie ar fi fost judecată aş fi putut să redevin membru de partid. (…) Ceea ce mă interesează foarte mult acum este ca, dacă voi avea votul colegilor din plen, e ca ANCOM să redevină aceea instituţie cu care, până la urmă, România s-a mândrit. (…) Este acea contestaţie a mea, pe care înţeleg să o retrag”, a precizat el, într-o declaraţie acordată presei.

El a menţionat că a ales varianta de a-şi face meseria în domeniul în care a urmat şi studiile.

“Eu am spus că am trei variante: de a continua în cadrul PSD, făcând acea contestaţie, aşteptând să fie judecată de către forurile statutare din partid, să mă gândesc să nu mai fac politică – suntem în cazul de faţă – sau eventual, dar cu foarte mici şanse, eventual să merg spre alte formaţiuni politice. Iată că am ales a doua variantă, cea de a nu mai face politică. (…) A apărut această situaţie cât se poate de ciudată – sau nu tocmai potrivită – la ANCOM, cu discuţiile din cele două comisii, cu ceea ce spuneau angajaţii din ANCOM în această lună, că lucrurile nu merg bine, că această activitate nu s-a desfăşurat în parametrii tocmai potriviţi. Toate acestea au dus la aceste decizii, iar propunerea – fiind pe domeniul meu de activitate – implică a nu fi membru de partid”, a spus fostul premier.

Sorin Grindeanu a remarcat că în timpul audierii a avut parte de foarte multe întrebări politice, deşi ANCOM este “o autoritate care, prin definiţie, este una apolitică”.

“Iar eu, în acest moment, sunt un om care nu fac parte din niciun partid politic. (…) Am fost propus de Guvernul României. Am avut audierea. (ANCOM, n.r.) e o instituţie pe care o cunosc îndeaproape, o instituţie cu care am colaborat în mandatul de ministru şi atunci când am fost membru în Comisia de IT din Camera Deputaţilor. E o instituţie care merită toată atenţia şi care merită a reveni acolo unde a fost ca prestigiu şi recunoaştere europeană”, a precizat el.

 

Grindeanu a adăugat că relaţiile sale cu premierul Mihai Tudose şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în acest moment sunt “foarte bune”. El a mai precizat că în toată această perioadă a ţinut legătura cu colegii din Timişoara, dar şi că a avut mai multe întâlniri cu Liviu Dragnea.

“Eu m-am mai întâlnit în ultimele două luni cu domnul preşedinte, pe chestiuni politice, neştiind în acea perioadă traseul pe care, să zicem, încep azi. M-am făcut purtătorul de cuvânt al colegilor mei din Timiş, pentru că mă simt responsabil faţă de colegii mei de acolo care m-au susţinut, care au proiecte foarte importante, care ar fi bine să fie aprobate. Sunt lucruri pe care le-au promis în Timiş”, a adăugat Grindeanu.

Totodată, Grindeanu a apreciat că ordonanţa 33, prin care preşedintele ţării a fost eliminat din procedura de numire a şefului ANCOM, a fost o reglementare corectă.

“Absolut toate instituţiile de acest tip, cel puţin în UE, se află sub control parlamentar. Singura ţară unde lucrurile stăteau altfel era la noi. De altfel, o altă instituţie de acest tip, şi anume ANRE, este votată şi se află sub control parlamentar”, a spus el.

Grindeanu a menţionat că i-au făcut “mari probleme” ziariştii care au transmis că ar avea un salariu de zece mii de euro, deoarece soţia l-a sunat să îl întrebe dacă e adevărat.

“În acest moment, salariul este de zece mii de lei, aşa că o să am probleme dacă nu e salariul pe care unii dintre dvs. l-aţi anunţat. (…) Este un salariu la nivelul unui secretar de stat, ceea ce nu e normal. Trebuie să existe o reglementare şi există o recomandare din partea Comisiei Europene ca atât cei de la ANRE, cât şi cei de la ANCOM să se ridice la un nivel de salarizare comparabil cu cel din UE”, a mai precizat el.

Sursă: Agerpres

Comentarii

comentarii