Acasă Actualitate Sorin Grindeanu: Lucrările la Centura Sud au ajuns la 85% din total

Sorin Grindeanu: Lucrările la Centura Sud au ajuns la 85% din total

DISTRIBUIȚI

Cea mai mare parte a șoselei viitoarei Centuri Sud Timișoara este deja acoperită cu asfalt. Mai sunt de realizat rampele la câteva dintre pasajele de pe traseu, iar între Ghiroda și Drumul Boilor mai e nevoie de marcaje rutiere și amenajări finale. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a aflat vineri pe șantier și a spus că termenul final pentru inaugurarea centurii, luna iulie, va fi cu siguranță respectat.

”Să știți că lucrurile se mențin așa cum v-am spus în luna iulie, această investiție va fi finalizată, va fi dată în trafic. Astăzi când vorbim, ei sunt undeva la 83 – 84 %, ritmul e foarte bun. Eu cred că la finalul acestei luni ajung aproape de 90 %, urmând ca în iunie și iulie, cât mai rămâne este să fie acoperite celelalte 10 procente. Repet, mobilizare foarte bună. Se menține termenul spus, de luna iulie.”, a declarat Grindeanu

Unul dintre punctele nevralgice ale  proiectului Centurii Sud este intersecția cu Drumul Boilor. Toată lumea a încercat să plaseze problema de la o parte la alta, de la primăria Timișoara la CNAIR. Până la urmă, se pare că s-a rezolvat și această problemă.
”La finalul anului 2021, la Prefectură, am semnat un protocol cu Fritz (n.r. primarul Timișoarei), cu primăria, un protocol în care ei s-au angajat la ceva. Au terminat la 2 săptămâni, să spunem, după conferința noastră de presă. Acum se lucrează, dacă mergeți o să vedeți că se lucrează la acel sens giratoriu.

O altă veste bună este că s-a găsit o rezolvare și pentru locuitorii din Urseni, aceștia nu vor avea un sens giratoriu, dar vor avea un pasaj suprateran, care să le asigure intrarea pe drum și legătură cu Timișoara.
”N-am doar un ”Simonis” care mă bate la cap, mai am unul de la Moșnița, primaurl de acolo, care mă bată la cap cu pasajul de la Urseni. Știți că la Urseni există o problemă. Au reclamat lipsa existenței unui sens giratoriu. Avem proiectul pe care a fost aprobat acum câțiva ani. Finalizăm lucrările în iunie, urmează recepția. Eu am rugat-o pe doamna director Pordea (n.r. director DRDP Timișoara), deja a început să lucreze la faza următoare. Încercăm să rezolvăm problema celor de la Urseni, anume un pasaj, pentru că acolo e intrare și ieșire din și în centură, deci e vorba doar de a traversa. Nu putem face acest lucru decât după ce terminăm. Investiția asta, dacă ne-am fi bucurat acum de ea, iarăși dădeam peste cap foarte mult și pierdeam foarte mult timp”, a mai subliniat ministrul Transporturilor.

Comentarii

comentarii