Acasă Actualitate Sorin Grindeanu, propunerea premierului Mihai Tudose pentru șefia ANCOM

Sorin Grindeanu, propunerea premierului Mihai Tudose pentru șefia ANCOM

1442
DISTRIBUIȚI

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost propus luni de către premierul Mihai Tudose pentru a prelua președinția Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), după ce Adrian Diță și-a înaintat, vineri, demisia din funcție. Propunerea ca Grindeanu să preia șefia ANCOM a fost înaintată de șeful Guvernului conducerilor celor două Camere ale Parlamentului, urmând că votul să fie dat în plenul reunit de săptămâna viitoare, scrie News.ro. Postul de președinte al ANCOM a rămas vacant după ce Adrian Diță și-a înaintat, vineri, demisia din funcție la numai cinci luni de la numirea în acest post de către Parlament. Diță a fost numit în funcție în luna mai, preluând conducerea ANCOM de la Cătălin Marinescu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spusese marți, la Parlament, că este de acord cu schimbarea șefului ANCOM și nu a negat că la șefia instituției ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanță de urgență, legea de funcționare a ANCOM, statuând că numirea președintelui și vicepreședinților acestei instituții se va face de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului. Înainte de aprobarea acestei OUG conducerea ANCOM era numită de către președintele României, la propunerea Guvernului. Administrația Prezidențială a criticat schimbarea modalității de numire a conducerii ANCOM, pe care a văzut-o ca pe o amputare a atribuțiilor președintelui României, calificând această procedură drept una netransparentă, care transmite un semnal îngrijorător.

Comentarii

comentarii