Acasă Politica Sorin Oprescu: „România de astăzi este bolnavă”

Sorin Oprescu: „România de astăzi este bolnavă”

499
DISTRIBUIȚI
altCandidatul independent la preşedinţia României, prezent la Timişoara
 
Sorin Oprescu, candidatul independent la preşedinţia României, a venit, sâmbătă, la Timişoara. Acesta a avut o întâlnire cu primarul Timişoarei Gheorghe Ciuhandu în dimineaţa zilei de sâmbătă. Oprescu s-a întâlnit şi cu grupul de sprijin din Timiş, „oameni care mă cunosc de 50 de ani, oameni cărora niciodată nu mi-am permis să le înşel aşteptările. Sunt oameni care sunt dedicaţi”, cum îi numeşte. Doctorul Sorin Oprescu a dat şi un diagnostic în ceea ce priveşte România în momentul actual.

 „România de astăzi este bolnavă. E bolnavă de afaceri oneroase, de dorinţa de îmbogăţire continuă. Toată lumea vorbeşte cu seninătate de faptul că nu e niciun fel de problemă. Întotdeauna i-am suspectat pe aceştia de fariseism. Nu le mai pasă unul de altul. Când cade unul pe stradă, cetăţenii fug din jurul lui, nu spre el…”, spune Sorin Oprescu.
 
Ciuhandu „nu este un om pe care să poată să îl îndoaie politica”

Doctorul de la Primăria Bucureştiului are şi un plan pentru primele luni, în cazul în care câştigă funcţia de preşedinte şi se axează pe normalitate. „Am un plan pe timp scurt, pe patru luni de zile. Câştigând preşedinţia României, vă asigur că într-o lună de zile se face linişte. După aceea, este obligatoriu ca românilor să li se spună adevărul. Asta trebuie să facem, dar trebuie să facem toţi. Neamul acesta, acum e în pericol. Înainte de toate vrem să trăim. Cu toţii vrem să trăim. Şi vrem să trăim civilizat. Nimic nu umileşte mai mult decât frigul, singurătatea, aşteptarea, statul la rând şi aşteptarea să pice ceva. Fac apel la ăia 68 la sută care sunt scârbiţi la ceea ce li se întâmplă după 20 de ani”, spune Sorin Oprescu. De dimineaţă, Oprescu a avut o întâlnire cu primarul Timişoarei. „Am avut un schimb de păreri cu primarul Timişoarei, un om pe care eu îl respect şi îl apreciez. L-am cunoscut în anul 1995, când domnul Coposu era internat în spital. Nu este un om pe care să poată să îl îndoaie politica. Este unul dintre oamenii care înţelege foarte bine, este un conducător. Suntem într-o consonanţă foarte bună”, a spus Oprescu despre Gheorghe Ciuhandu. 
 
„Vina o poartă în principal Traian Băsescu”

Cât despre starea actuală a României, doctorul de la Bucureşti nu o consideră a fi una bună şi vrea să inducă acea stare de normalitate. „Suntem tot la o situaţie de răscruce. Aceea de a renunţa o dată pentru totdeauna la ceea ce înseamnă mistificarea conducerii poporului român în sensul politizării excesive a instituţiilor statului. La 20 de ani ne aflăm într-o stare de dihonie continuă. Românii au ajuns să se lupte cu românii. Nu sunt un tip antisistem. Sunt un om care a făcut parte din sistem. Un om care 15 ani a stat într-un partid politic şi am încercat să opresc această expansiune. Nu cred că au murit oameni în Timişoara pentru că în 20 de ani de libertate să ne întoarcem iar către un sistem dictatorial în care un partid sau altul hotărăsc cum trebuie să fie. Vârful acestui sistem nenorocit din ultimii ani de zile, vina o poartă în principal Traian Băsescu. Drumul României este într-o direcţie greşită, este un drum prost. Nimeni nu mai crede în bunăvoinţa şi promisiunile cuiva pentru că oamenii s-au săturat să fie minţiţi. Când se întreabă consideraţi că România merge pe o cale bună ei consideră că nu. Nu poţi să eliberezi zeci de mii de oameni din sistemul sanitar, sistemul de învăţământ. Pretextul este unul singur – acela de a controla toate sistemele prin carnete de partid. Eu nu cred că românii în general când merg pe stradă se salută ca două carnete de partid”, a mai spus Sorin Oprescu la Timişoara. 
 

Comentarii

comentarii