Acasă Actualitate Sorin Pescariu – nouă propuneri pentru prosperitatea UMF

Sorin Pescariu – nouă propuneri pentru prosperitatea UMF

1058
DISTRIBUIȚI

Cele mai strânse alegeri dintre cele patru universităţi de stat din Timişoara au loc la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Aici pare să fie cel mai greu de dat un pronostic în „lupta” dintre urologul Marius Raica, prorector la UMF, Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, şi Sorin Pescariu, şeful Clinicii de Cardiologie de la Institutul de Cardiologie din Timişoara. Alegerile au loc pe 27 februarie. Se va vota între orele 8-20 la Căminul 1-2 de la UMF. ZIUA de Vest a prezentat deja profilul a doi dintre cei trei candidaţi – Dorel Săndesc, care şi-a făcut o lansare oficială de candidatură şi Marius Raica. Acum a venit rândul cardiologului Sorin Pescariu să-şi prezinte ideile, performanţele şi planul managerial.

Activitate ştiinţifică prodigioasă şi tratamente în premieră naţională

Sorin Pescariu s-a născut pe 13 februarie 1955 în comuna Dalboşeţ din judeţul Caraş-Severin. În 1982 termină Facultatea de Medicină Generală din Timişoara şi apoi se specializează în medicină internă. În 1998 devine medic primar cardiolog. Între 1998 şi 2000 este director al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş. Din 2009 până în prezent este şeful Clinicii de Cardiologie de la Institutul de Cardiologie din Timişoara. Din 1997 este membru al Societăţii Europene de Cardiologie. Pescariu are o activitate ştiinţifică prodigioasă. A elaborat peste 200 de lucrări ştiintifice prezentate la congrese naţionale şi internaţionale de prestigiu. Sorin Pescariu a introdus peste 20 de metode de tratament şi tehnici, în premieră naţională, în domeniul electrofiziologiei cardiace şi implantului cardiac. În tinereţe, Sorin Pescariu a fost sportiv de performanţă: campion naţional de juniori la aruncarea suliţei şi membru al lotului olimpic lărgit al României.

Nouă propuneri pentru UMF

Planul managerial al profesorului Sorin Pescariu cuprinde nu mai puţin de nouă propuneri pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, instituţie pe care vrea să o conducă în următorii patru ani. Structura organizatorică, baza materială, activitatea didactică şi cea ştiinţifică, relaţiile internaţionale, activitatea culturală şi cea sportivă, normalizarea relaţiilor intrauniversitare şi fuziunea dintre universităţile timişorene. Toate propunerile sunt elaborate în detaliu în planul managerial al lui Pescariu. Într-un interviu mai amplu, Sorin Pescariu va dezvălui pentru ZIUA de Vest principalele direcţii pe care va pedala dacă ajunge rector la UMF. Acesta va explica şi propunerile la obiect din planul său managerial.

 

Comentarii

comentarii