Acasă Actualitate Sorin Predescu, directorul exilat al Direcției de Cultură Timiș, s-a ales și...

Sorin Predescu, directorul exilat al Direcției de Cultură Timiș, s-a ales și cu un control de la șefi. Ministrul Culturii, explicații ciudate pe subiect

1609
DISTRIBUIȚI

Nu e de ajuns că a fost trimis să studieze și să conducă problemele culturale doljene, directorul Direcției de Cultură Timiș, Sorin Predescu, care l-a supărat pe fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, acesta va primi și un control din partea corpului de specialitate al ministerului. Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, aflat miercuri în vizită la Timișoara, a oferit tot felul de explicații interesante despre trimiterea lui Predescu la Craiova, dar și despre ”urmașa” sa pe post. Mai mult, a încercat să se fofileze, dând vina pentru mutare pe secretarul de stat din minister, cel care s-ar ocupa, de fapt de problemă.

”Problema nu e punctuală la Timișoara. Toate Direcțiile de Cultură sunt acuzate ca nu dau avize, în consecință am decis să dinamizăm activitatea. Mai exista și timisoreni care au altă părere decât dumneavoastră (n.r. că Predescu era un conducător ”bun”). Ei spun că sunt probleme. Eu voi trimite corpul de control al ministrului să verifice pentru că ar fi probleme administrative acolo”, a spus Gheorghiu.

El a încercat să evite și mai mult să-și asume răspunderea pentru exilul apărut la recomandarea primarului de Timișoara, rămas între timp fără mandat, Nicolae Robu, spunând că problema e a secretarului de stat nu a lui. Gheorghiu a admis că nu o cunoaște pe cea care reprezintă ministerul la nivel de județ sau care sunt argumentele numirii ei pe post, dar promite că o va cunoaște chiar miercuri, la o întâlnire culturală timișoreană.

”Eu știu că s-au făcut toate verificările la Departamentul Juridic, dacă e corectă numirea noului ocupant al postului. Problema e în subordinea secretarului de stat, care e și șeful Departamentului de Cultură din cadrul PNL. Deocamdată nu am sesizări legate de activitatea ei (n.r. Lelica Crișan, noul șef al DJC Timiș). Putem face la finalul mandatului o evaluare. Dacă aveți ceva de sesizat, inclusiv voi, presa, o puteți face la minister. Nu o cunosc personal, dar azi am o întâlnire cu sectorul cultural și sunt sigur că o voi cunoaște”, a mai declarat Bogdan Gheorghiu.

Situația e cu atât mai ciudată cu cât până și liderul Consiliului Județean Timiș, liderul PNL Timiș, Alin Nica, cere revenirea lui Predescu la Timișoara, acesta fiind respectat la nivelul comunității, dar și capabil profesional.

”Eu solicit revenirea la situația de dinainte. Domnul Predescu este apreciat de comunitate, este un profesionist”, a declarat Nica, aflat chiar lângă ministru.

Comentarii

comentarii