Acasă Actualitate Sorin Vlad Predescu, directorul Direcției Județene de Cultură Timiș, un ghimpe în...

Sorin Vlad Predescu, directorul Direcției Județene de Cultură Timiș, un ghimpe în coasta primarului Robu, a fost exilat la Craiova

DISTRIBUIȚI

Sorin Vlad Predescu, directorul Direcției Județene de Cultură Timiș, unul dintre opozanții proiectelor ilegale și imorale ale primarului Nicolae Robu, a fost îndepărtat din Timișoara. Cu sprijinul capilor PNL de la București, Robu a reușit să scape de ghimpele din coaste și a reușit detașarea lui Predescu la Craiova.

Un dintre ultimele postări pe Facebook ale lui Predescu spune totul despre părerea sa pertinentă despre administrația Robu: ”Timișoara nu are nici măcar un PUG sau niște regulamente minime de urbanism. Sau o administrație cât de cât coerentă”.

Directorul Direcției Județene de Cultură Timiș a acționat tranșant în scandalul trotuarelor bicolore din zona istorică a Timișoarei, instituția pe care a condus-o depunând, în primăvara acestui an, o plângere penală împotriva Primăriei Timișoara pentru că a executat lucrările fără autorizaţie legală de construcţie.

Dar, pentru că liberalii, odată ajunși la guvernare, au îndepărtat de la conducerea instituțiilor deconcentrate din Timiș pe toți cei care, cu legea în mână, s-au opus ilegalităților primarului Robu, a venit și rândul lui Sorin Predescu să plece.

UPDATE: Sorin Predescu a aflat din Ziua de Vest că a fost, din nou, detașat la Craiova. S-a mai întâmplat în 2014, când, după două luni de detașare de la Timișoara ca director executiv al DJC Dolj, a fost mutat DJC Neamț pentru încă patru luni. Un abuz administrativ marca PSD-UDMR care încerca să mă determine să demisionez.

”Azi noapte am văzut în presă și apoi mi s-a confirmat că voi fi din nou detașat la DJC Dolj. De data asta de către guvernarea PNL, la fel de dependentă de voința baronilor locali.

Este evident de unde vine presiunea de a fi îndepărtat, primarul Robu declarând public că se va ocupa să îi schimbe din funcții pe toți cei care l-au amendat vreodată. E un fel de gândire magică credința că dacă dispare un funcționar dispar și faptele pentru care este inculpată primăria Timișoara. Nicolae Robu a pierdut toate procesele cu DJC Timiș și a fost împiedicat să își pună în aplicare viziunea distructivă asupra patrimoniului. Nu a reușit și nu va reuși să distrugă Podul Episcopal, să construiască aberații arhitecturale în zona istorică, să transforme Timișoara istorică după chipul și asemănarea lui. Nu este orașul lui, ci este orașul nostru, iar misiunea DJC Timiș este de a apăra patrimoniul și nu sensibilitățile psihice ale unui primar vremelnic și incompetent.

N-am primit încă ordinul de detașare, probabil îl voi primi, mă voi duce la Craiova, mă voi întoarce. Sper că mă voi întoarce într-un oraș fără acest primar toxic, într-un oraș cu speranță în viitorul pe care îl merită”, spune Sorin Predescu.

Comentarii

comentarii