Acasă Actualitate SOS apa! Climathon 2020 vine la Timișoara cu premii de 2.000 de...

SOS apa! Climathon 2020 vine la Timișoara cu premii de 2.000 de lei

812
DISTRIBUIȚI

Aquatim, CCIA Timișoara, EIT Climate KIC România, partener național, și Asociația One Source, organizează, în perioada 20-21 noiembrie, Climathon 2020 – un concurs internațional de idei și propuneri ce pot fi transformate în soluții inovatoare și acțiuni pentru adaptarea la schimbările climatice.

Climathon-ul este o mișcare globală, care se organizează local, așadar Timișoara se alătură, în luna noiembrie, altor câteva sute de orașe din toată lumea, în lupta pentru un mediu mai curat și mai sigur. 

Ediția actuală este una focalizată pe apă și reinventarea relației noastre cu această resursă esențială.

Sub titlul „Be Water Smart!”, concursul lansează arhitecților, inginerilor, peisagiștilor, profesioniștilor și studenților din orice alte domenii, precum și elevilor provocarea de a găsi soluții sustenabile de integrare a apei de ploaie în ciclul urban și stilul nostru de viață, de la scară mică la mare, din gospodărie, pe stradă și în oraș.

Este luată în considerare și valorificarea apei uzate.

Evenimentul se va desfășura online, timp de 24 de ore. Participarea este gratuită și se face prin înscriere la: https://climathon.climate-kic.org/europe/romania/timisoara/?lang=en.

Concurenții vor lucra în echipe, iar propunerile vor fi evaluate de către un juriu multidisciplinar, din punct de vedere al fezabilității, potențialului inovator și sustenabil, orginalității, impactului social și urban.

Se vor acorda premii, în valoare totală de 2.000 de lei. Evenimentul va cuprinde și o sesiune de prezentări de proiecte, bune practici și ateliere.

Comentarii

comentarii