Acasă Administraţie SOS biodiversitatea de pe Bega. Parteneri în proiect, UVT și Aquademica

SOS biodiversitatea de pe Bega. Parteneri în proiect, UVT și Aquademica

258
DISTRIBUIȚI

Un reputat piesagist, Alex Ciobotea, a propus, în primăvară, administrației locale includerea Strategiei de Biodiversitate a Timișoarei în bugetul pentru 2021, dar se pare că bugetul anual a mai permis asta!

În schimb, Alex Ciobotea a scris, împreună cu biologul Cosmin Ivașcu și fundația Aquademica un proiect la fundația comunitară Timișoara, cu scopul cartării științifice a biodiversității pe canalul Bega, secțiunea Uzina de Apă- Balta Ghiroda – o zonă remarcabilă în ceea ce privește biodiversitatea.

Proiectul este făcut în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara și Primăria Municipiului Timișoara.

”Ne dorim evaluarea stării de conservare a ecosistemului pe această porțiune, realizarea unei analize a raporturilor antropic- natural și implicarea/ conștientizarea comunității urbane asupra valorilor naturii urbane în acord cu Pactul Verde European și obiectivele de biodiversitate propuse de Uniunea Europeană. Am reușit să îl finanțăm și începem treaba.

Cred că este timpul ca biologii și specialiștii în habitate să fie mai vizibili în procesele de planificarea urbană, iar datele de infrastructura ecologică și biodiversitate să fie reale și în acord cu dinamicile urbane, nu simple copy- paste-uri din bibliografie șaizecistă…!”, atrage atenția peisagistul Alex Ciobotea.

Comentarii

comentarii