Acasă Sănătate SOS, medicina de familie! Azi în Timișoara, mâine în toată țara!

SOS, medicina de familie! Azi în Timișoara, mâine în toată țara!

2181
DISTRIBUIȚI

Uniunea Patronatelor Independente din Medicina de Familie va organiza în 13.07.2019, dezbaterea cu tema “Împreună salvăm medicina de familie”, ediția a II a, la hotelul Timișoara, str. Mărășești nr.1-3, în sala Atena, ora 12.30.

La aceasta întâlnire au fost invitați deputați, senatori din comisiile de sănătate, din Comisia de muncă a Parlamentul României, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, președintele Colegiului Medicilor din România și reprezentanții tuturor organizațiilor medicilor de familie.

”Sănătatea cetățenilor României – pacienţii noştri – și viitorul medicinei de familie depind de noi toți, factorii implicați, și de reprezentanții puterii legislative. De aceea trebuie să analizăm care este situația actuală și să găsim soluții la problemele mari cu care ne confruntăm”, este mesajul UPIMF.

Una dintre problemele foarte mari cu care se confruntă medicii este faptul că sistemul informatic SIUI se blochează foarte des și întreaga activitate are mult de suferit.

Cel mai greu a fost acum în perioada raportărilor, când SIUI nu a mai mers toată ziua, iar medicii au trebuit să stea noaptea să își trimită raportările la CNAS.

Cu toate acestea mulți medici de familie nu au reușit la timp, să își trimită documentele la CNAS.

”Două puncte în dezbatere vor fi, bineînțeles, problema SIUI-ului care de cele mai multe ori nu merge, și birocrația extrem de mare din sistem”, a spus dr. Elisabeta Spătaru.

Comentarii

comentarii