Acasă Actualitate SOS parcurile – umbrela verde a Timișoarei!

SOS parcurile – umbrela verde a Timișoarei!

DISTRIBUIȚI

Asociația Institutul de Biotehnologia Plantelor Timișoara implementează proiectul Parcurile – Umbrela verde a Timișoarei cu o finanțare nerambursabilă în valoare de 48.607 euro, în perioada septembrie 2022 – septembrie 2023.

În amfiteatrul A1 din cadrul Facultății de Inginerie și Tehnologii Aplicate Timișoara, Universitatea de Științele Vieții, din Calea Aradului nr. 119, a avut loc conferința finală a proiectului.

Au fost invitați cadre didactice din cele 6 școli colaboratoare, cadre didactice din mediul universitar, reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ONG-uri, studenți, elevi, reprezentanți mass media.

Parcurile, umbrela verde a Timișoarei  este derulat de Asociația Institutul de Biotehnologia Plantelor Timișoara cu sprijinul financiar Active Citizens Funds România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este îmbunătățirea calității mediului în contextul schimbărilor climatice prin realizarea unui catalog verde și a unui Plan de management pentru reducerea poluării în 2 parcuri din Timișoara și totodată creșterea gradului de conștientizare a 650 de tineri din zone insuficient deservite asupra problematicilor de mediu și a importanței implicării în activități de cetățenie activă prin organizarea de seminarii de instruire și a unei campanii de informare pe toata perioada de implementare a proiectului.

Conferința finală va putea fi urmărită live pe pagina de Facebook a Asociației Institutul de Biotehnologia Plantelor Timișoara cât și pe pagina de facebook și pe canalul de Youtube al proiectului.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021.

 Obiectivul general al granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și de a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Cu o alocare totală de 48.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia – a explicat Dorin Carmen, manager de proiect.

Comentarii

comentarii