Acasă Actualitate SOS persoanele cu handicap în Timiș! Ce măsuri a luat CJT?

SOS persoanele cu handicap în Timiș! Ce măsuri a luat CJT?

357
DISTRIBUIȚI

La nivelul județului Timiș a fost înființat, prin hotărârea Consiliului Județean nr. 195/23.12.2020, Comitetul de analiză a problemelor persoanelor cu handicap de pe lângă Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Decizia a fost luată având în vedere prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (republicată) și necesitatea sprijinirii persoanelor cu dizabilități în rezolvarea diverselor probleme cu care s-ar putea confrunta.

Acest comitet este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, format din reprezentanți ai următoarelor instituții: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Direcția de Asistență  Socială a Municipiului Timișoara, Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj, Casa Județeană de Pensii Timiș, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș,  Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Timiș, Asociația Națională a Surzilor din România FilialaTimișoara, Asociația Persoanelor cu Handicap Fizic din Municipiul Lugoj.

Reprezentanții comitetului sunt persoane cu pregătire și experiență în domeniul problematicii persoanelor cu handicap.

Comitetul de analiză a problemelor persoanelor cu handicap are următoarele responsabilități: a) analizează problematica protecției persoanelor cu handicap și propune măsuri privind îmbunătățirea condițiilor de viață ale acestora. b) sesizează organele competente cu privire la încălcarea drepturilor persoanelor cu handicap;

  1. c) elaborează rapoarte periodice cu privire la activitatea de protecție a persoanelor cu handicap; d) se preocupă de îmbunătățirea legislației în domeniu; e) identifică modele de bune practici; f) sprijină activitățile profesioniștilor din domeniu; g) întocmește raportul anual către Consiliul Județean Timiș.

Nu în ultimul rând, acest comitet are și rolul de a îmbunătăți colaborarea dintre autorităţile administraţiei publice locale şi ONG-uri, respectiv persoane publice sau private, în vederea implementării strategiilor care au ca obiectiv dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoanele cu handicap.

 

Comentarii

comentarii