Acasă Cultura Space Posters – Arta și spațiul în istorie, la Timișoara

Space Posters – Arta și spațiul în istorie, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Asociația „Inițiativă în Educație” organizează vernisajul expoziției „Space Posters – Arta și spațiul în istorie” în data de 30 august, de la ora 18:00, la Timișoara!

Evenimentul propune o mică incursiune în lumea posterelor de promovare și propagandă a programelor spațiale, printr-o selecție realizată de curatorul Alec Bartos, machetator de timbre premiat, pictor și designer apreciat pe plan internațional.

„Arta ca mijloc de comunicare, promovare și propagandă în industria aerospațială are un trecut și un parcurs strâns împletit cu istoria cuceririi spațiului de la începuturile acesteia. Jucătorii principali ai „cursei spațiale” SUA și URSS, precum și celelalte națiuni implicate în activități spațiale, au folosit și continuă să folosească impactul comunicării vizuale prin elementele caracteristice graficii.” a declarat Alec Bartos.

Deși mutat în platforme virtuale și mai puțin utilizat în tipar efectiv, astăzi, în era digitală, posterul rămâne o „unealtă” de promovare și șdiseminare a informației, cu un impact semnificativ în popularizarea științei.

Vizitatorii vor descoperi poveștile programelor spațiale surprinse în posterele de promovare și propagare create de-a lungul istoriei cuceririi spațiului.

Vernisajul va avea loc miercuri, 30 august, de la ora 18:00 la 20:00 la sediul Asociației Photographica, str. Gheorghe Lazăr, nr.3, ap. 1 din Timișoara.

Intrarea este liberă.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 30 august – 15 septembrie 2023 și va găzdui tururi ghidate, evenimente și ateliere educaționale pentru elevi, profesori și pentru întreaga comunitate din Timișoara. 

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Spațiul de cultură”.

Proiectul creează contexte educaționale interdisciplinare cu conținut cultural, artistic și științific pentru activarea, dezvoltarea și implicarea comunității locale, valorificarea patrimoniului cultural local și european și întărirea relațiilor culturale europene și face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Asociația Inițiativă în Educație susține si contribuie la îmbunătățirea mediului educațional și cultural prin crearea de contexte de învățare și dezvoltare pentru elevi, profesori și părinți din județul Timiș. Viziunea noastră este ca prin educație putem dezvolta competențe, caractere, cultură și stil. Putem dezvolta autonomie, încredere, armonie și curaj. 

Comentarii

comentarii