Acasă Eveniment Spartul seminţelor, “sport” preferat al unor nesimţiţi

Spartul seminţelor, “sport” preferat al unor nesimţiţi

DISTRIBUIȚI

Spartul seminţelor, practică preferată de tot mai mulţi români, scoate banii din buzunarele unor timişoreni. Asta pentru că prin Hotărârea Consiliului Local nr. 371 din 2007, se interzice şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei scuipatul cojilor de seminţe pe domeniul public. Iar cum sămânţa spartă parcă nu are farmec fără a scuipa cojile pe jos, mulţi din timişoreni lasă de-o parte orice urmă de bun simţ şi lasă în urma lor, prin parcuri sau pe străzi, grămezi de coji de seminţe. Aproximativ 20 de persoane au amendat, zilele trecute, poliţiştii comunitari, pentru astfel de practici. „B. Maria, de 16 ani, din Timişoara, a fost sancţionată cu 250 lei deoarece a fost surprinsă aruncând pe jos coji de seminţe pe str. Crizantemelor colţ cu Preyer. S. Zoriţa, de 20 de ani, din Timişoara, a fost sancţionată cu 500 lei deoarece a aruncat pe jos coji de seminţe în Parcul Adolescenţei. B. Diana, de 16 ani, şi M. Avram, de 20 de ani, din Timişoara respectiv Ghiroda, au fost sancţionaţi pentru că au consumat seminţe şi au scuipat pe jos cojile în parcarea Stadionului Dan Păltinişanu. M. Eugen, din Moşniţa Nouă, a fost şi el surprins aruncând pe jos coji de seminţe în Piaţa 700, în staţia RATT, deşi în apropiere se afla şi un coş de gunoi, motiv pentru care a fost sancţionat.
Tot în staţia RATT, dar din Calea Şagului, a fost depistată şi E. Ildiko, din Timişoara, care consuma seminţe şi a aruncat cojile pe jos.
Cu o amendă de 500 lei s-a ales şi M. Mihai, de 20 de ani, care a aruncat pe jos, în Piaţa Eforie, cojile de la seminţele consumate”, explică Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara.

Comentarii

comentarii