Acasă Administraţie Spaţiile verzi din centrul Timișoarei rămân în grija Horticultura SA, fără licitație

Spaţiile verzi din centrul Timișoarei rămân în grija Horticultura SA, fără licitație

853
DISTRIBUIȚI

Societatea Horticultura SA rămâne şi în următorii patru ani liderul de îngrijire a spaţiilor verzi din Timişoara, ieşind din competiţia vreunei licitaţii pentru atribuirea acestui serviciu delicat pentru CCE2021. Propunerea a venit din partea unui consilier local. Celelalte zone vor fi scoase la licitaţie.

“Analizând din punct de vedere juridic, este posibil ca o parte din oraş să nu facă obiectul unei licitaţii, ci să fie dată în întreţinere prin atribuire directă către societatea de spaţii verzi a municipalităţii, concluzia a fost ca se poate. Amendamentul introduce această exceptare de la licitaţie a zonei centrale a oraşului, zonă care are foarte multe aranjamente florale, iar societatea Horticultura este renumită pentru priceperea în a face aranjamente florale şi în a le întreţine. Drept urmare, vom avea atribuire directă către Horticultura, fără licitaţie, pentru întreţinerea spaţiilor verzi din zona centrală”, a spus primarul Nicolae Robu.

Dacă celelalte două firme care se ocupă acum de întreţinerea spaţiilor verzi din Timişoara, Rogera şi Green City, vor dori să continue aceste servicii, vor trebui să se prezinte la licitaţie.

Cei care vor dori să participe la licitaţie vor avea în sarcină, la fel ca şi Horticultura, întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, a parcurilor, scuarurilor, a sistemelor de irigare, întreţinerea şi amenajarea locurilor de joacă pentru copii şi a canisitelor, efectuarea lucrărilor de tăieri de corecţie, defrişare a arborilor de pe domeniul public din Timişoara.

Licitaţiile vor începe în perioada următoare.

Comentarii

comentarii