Acasă Actualitate Specialiști în agricultură, fermieri și ingineri agronomi au marcat Ziua Mondială a...

Specialiști în agricultură, fermieri și ingineri agronomi au marcat Ziua Mondială a Alimentaţiei, la DAJ Timiș

1632
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă 14 octombrie, la sediul Direcției Agricole Județene Timiș, din Piaţa Libertăţii nr. 1 Timişoara, a fost marcată Ziua Mondială a Alimentației 2017.

La eveniment au participat specialiști în agricultură, fermieri, ingineri agronomi și profesori universitari de la USAMVB și de la alte universități. Manifestarea a avut loc în aproape 200 de țări din lume. “Este foarte bine că țara noastră, prin Ministerul Agriculturii, face parte din acest conglomerat de 192 de țări care sărbătoresc această zi. Evenimentul are loc în fiecare județ din România. Astfel, facem parte din acest program mondial, vis-à-vis de produsele alimentare, fiindcă tot mai mult se pune problema cum vom reuși să asigurăm hrana populației globului. Aceasta trebuie să fie și calitativă, din punct de vedere biologic și sanitar veterinar pentru consum și, în același timp, hrănitoare”, a spus prof. univ. dr. Doru Petanec, directorul DAJ Timiș.

Cu acest prilej, mai mulţi specialişti în domeniu au prezentat lucrări despre importanţa alimentaţiei şi despre situaţia actuală a agriculturii şi cum poate aceasta să satisfacă necesarul tot mai mare de hrană al umanităţii.

 

 

Comentarii

comentarii