Acasă Eveniment Specialişti din ţară şi din Uniunea Europeană vor dezbate calitatea în serviciile...

Specialişti din ţară şi din Uniunea Europeană vor dezbate calitatea în serviciile sociale la Timişoara

487
DISTRIBUIȚI

Federaţia Organizaţiilor Naţionale a Persoanelor cu Handicap din România şi Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara vor organiza conferinţa regională „Calitatea în serviciile sociale pentru persoane cu dizabilităţi: provocări, oportunităţi şi modele europene”, luni, 2 aprilie, de la ora 10.00, în sala de consiliu a Primăriei Timişoara. Evenimentul face parte din proiectul „Înfiinţarea unei reţele de centre de excelenţă în furnizarea serviciilor de reabilitare şi integrare profesională pentru persoane cu dizabilităti, ca grup vulnerabil pe piaţa muncii”, cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

„Calitatea în serviciile sociale oferite persoanelor cu dizabilităţi ne preocupă de mult timp. Din fericire acum avem posibilitatea, prin intermediul acestui proiect, de a implementa un sistem care deja a dat rezultate şi, de ce nu, de a oferi un model care să poate fi utilizat şi pentru alte grupuri dezavantajate, nu doar pentru persoane cu dizabilităţi”, a declarat Francisc Simon, preşedintele Federaţiei ONPHR.

„Ne bucurăm că Timişoara va fi gazda unei conferinţe regionale pe tema calităţii în serviciile sociale. Este un subiect relativ nou pentru România, dar de o mare importanţă pentru asigurarea unei vieţi decente pentru persoanele cu dizabilităţi”, a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.

La eveniment vor participa specialişti din ţară şi străinătate, reprezentanţi ai ONG-urilor şi persoane cu dizabilităţi, care vor discuta despre cerinţele Uniunii Europene privind calitatea serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilităţi, provocări curente în mediul social din România.

Comentarii

comentarii