Acasă Actualitate Spectacol/perfomance organizat de Clubul Lions Timișoara

Spectacol/perfomance organizat de Clubul Lions Timișoara

DISTRIBUIȚI

Peisajul cultural al Timişoarei s-a îmbogăţit cu un nou tip de spectacol/perfomance, care a avut loc miercuri 25 ianuarie şi care a fost realizat de un grup de artişti inimoşi, pentru care nimic nu este prea greu sau de nerealizat, întrucât o fac din pasiune.

Povestea frumoasei Esmeralda şi a Cocoşatului Quasimodo, genial prezentată de Victor Hugo, a prins viaţă în Notre Dame de Paris Live Performance, un spectacol care îmbină elemente de musical – proză – coregrafie – lucrări grafice şi care a fost pus în scenă de Diana Pap, în interpretarea, la un înalt nivel artistic, de către membrii grupului Jarvis Musical Voices. Aprecierea evenimentului îi aparţine unui spectator vorbitor de limbă franceză, după spectacol: “Magnifique”.

Spectacolul a creat o atmosferă magică în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara, cu ajutorul muzicii compuse de Ricardo Cocciante pe versurile lui Luc Plamondon interpretate în limba franceză (original), cu traducerea în limba română. Actul artistic s-a desfăşurat pe imaginile suprarealiste puse la dispoziţie de scriitorul şi artistul Dan Ciupureanu, stabilit la Paris, iar proza a fost magistral încărcată cu tensiune de către actriţa Anamaria Roberta Popa. Coregrafia gândită şi interpretată impecabil de către tânăra balerină Miriam Vlad alături de vocile artiştilor Mona Larion, Diana Pap, Iulia Ciupercea şi Bogdan Aungurence au completat reprezentaţia.

Spectacolul a fost prezentat pentru a strânge fonduri de care vor beneficia două acţiuni ale Clubului Lions Timisoara, “Salvăm şcolile de la sate” şi “Clinica mobilă oftalmologică”, iar pe de altă parte, s-a urmărit invitaţia elevilor de liceu şi a studenţilor alături de oricine este interesat să cunoască acest tip de spectacol, musicalul, care poate reprezenta pentru un oraş ca Timişoara unul din cele mai importate proiecte culturale, în perspectivă.

Jarvis Musical Voices mulţumeşte Clubului Lions Timişoara pentru încredere, Clubului Rotary Timişoara pentru susţinere şi celor peste 300 de persoane care au fost alături de noi, pentru aplauze, aprecieri şi încurajarea de a continua.

Comentarii

comentarii