Acasă Actualitate Spectacole de muzică live, lumină și foc, arme și uniforme la Reconstituirea...

Spectacole de muzică live, lumină și foc, arme și uniforme la Reconstituirea istorică a Primului Război Mondial de la Timișoara

749
DISTRIBUIȚI

La Timișoara se va face „Reconstituirea istorică a Primului Război Mondial”. Veți vedea arme, uniforme din acea perioadă și echipamente ale armatelor participante, toate „garnisite” cu spectacole de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc. Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Banatului cu susținerea Consiliului Județean Timiș. Programul complet.

Evenimentul „Primul Război Mondial, o reconstituire istorică” va avea loc sâmbătă, 23 iunie și duminică, 24 iunie, la Bastion

Veți avea ocazia să vă întoarceți în timp prin intermediul întâmplărilor care vor avea loc în curtea interioară a Bastionului din Timișoara: spectacole artistice și de reconstituire istorică puse în scenă de profesioniști, prezentări de uniforme, arme și echipament ale armatelor participante în Primul Război Mondial, demonstrații de folosire a armelor, lecții interactive de duel ofițeresc, scrimă cu baioneta și spectacole artistice de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc.

Vor fi acolo reprezentanți ai organizațiilor de reconstituire istorică Tradiții Ostășești, Asociațiile Tomis și IR33 Cetatea Aradului, iar spectacolele sunt o colaborare între interpreți specializați în muzica istorică, dansatori, jongleri și actori – Anima Ignis. Nu ratați spectacolele de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc cu Peregrinii, Deep6 Project și Teatrul Portabil.

Prezentatorii evenimentului sunt Andrei Moț și Sergiu Galiș.

 

PROGRAM:

Sâmbătă, 23 iunie 2018

Orele 11-12 Parada militară a participanților, în sunet de fanfară, cu plecare din Bastionul Theresia și oprire în Piața Libertații și Piața Victoriei pentru momente de reconstituire istorică.

Orele 15-20 Tabără militară, demonstrații interactive, ateliere de duel ofițeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial.

Orele 21-22 ANIMA IGNIS, spectacol de lumină și foc cu Peregrinii, Deep 6 Project și Teatrul Portabil

Duminică, 24 iunie 2018

Orele 11-13 ARMELE MARELUI RĂZBOI, prezentare interactivă de arme din anii Primului Război Mondial în contrast cu armamentul actual, în prezența membrilor grupurilor de reconstituire istorică și a unui pluton de militari a armatei române actuale; lecții de duel și lupte scenice.

Orele 15-20 Tabără militară, demonstrații interactive, ateliere de duel ofițeresc, reconstituiri ale bătăliilor Primului Război Mondial

Orele 21-22 ANIMA IGNIS – THE CONCLUSION, a doua parte a spectacolului de lumină și foc, cu Peregrinii, Deep 6 Project și Teatrul Portabil

Ora 22:00 Momentul de rămas-bun al artiștilor și al asociațiilor de reconstituire istorică, în salve de tun, finalul festivalului dedicat Primului Război Mondial.

 

 

Comentarii

comentarii