Acasă Actualitate Speranțe de Ziua copilului 2020 de la BOR: 4.470 tablete în valoare...

Speranțe de Ziua copilului 2020 de la BOR: 4.470 tablete în valoare de 2.661.852 lei pentru școala online

787
DISTRIBUIȚI

De Ziua copilului 2020, vine un mesaj optimist din partea Bisericii Ortodoxe Române, în contextul pandemiei actuale de SARS-COV2 (COVID19).

Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a și a XII-a) și cadrelor didactice din comunitățile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecțiile on-line și pentru a continua astfel procesul de predare-învățare.

Patriarhia Română susține inițiativa Ministerului Educației și Cercetării, de a oferi tablete sau alte dispozitive electronice elevilor și cadrelor didactice din comunitățile dezavantajate, prin proiectul „Alege Școala!” al Patriarhiei Române și prin intermediul eparhiilor din țară și din diaspora română, care s-au alăturat acestui demers, în măsura posibilităților actuale.

Până în prezent, la nivelul Patriarhiei Române au fost oferite 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei, astfel: prin Proiectul „Alege Școala!” – 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei; prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

Totodată, în contextul în care toate unitățile de învățământ au fost închise din cauza pandemiei actuale, Patriarhia Română a oferit elevilor posibilitatea de a păstra contactul cu disciplina școlară religie, parte a trunchiului comun în planurile-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, prin emisiunea Ora de Religie, realizată de Trinitas TV, cu sprijinul Sectorului teologic-educațional al Administrației Patriarhale.

Comentarii

comentarii