Acasă Actualitate „Spirit bănăţean” răsplăteşte 27 de elevi cu o excursie la Viena

„Spirit bănăţean” răsplăteşte 27 de elevi cu o excursie la Viena

DISTRIBUIȚI

Asociaţia fondată şi condusă de Marius Martinescu asigură toate cheltuielile de cazare, masă, transport şi vizitarea obiectivelor turistice
Cu sprijinul Asociaţiei „Spirit bănăţean”, fondată şi condusă de fostul primar al Lugojului, Marius Martinescu, 27 de elevi cu rezultate bune la învăţătură din şcolile lugojene vor petrece patru zile la Viena. Excursia elevilor lugojeni este rezultatul primei acţiuni organizate de asociaţie – balul caritabil „Speranţe bănăţene”. „Asociaţia <Spirit bănăţean> va asigura finanţarea în totalitate a excursiei celor 27 de elevi care vor fi însoţiţi de doi profesori, Corina Serendan, de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” şi Cosmin Gheorghe, directorul Colegiului Tehnic „Valeriu Branişte”. Vor merge în această excursie 13 elevi de la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu”, opt elevi de la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu”, trei elevi de la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte”, precum şi trei elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 6 „Anişoara Odeanu”. Elevii vor avea la dispoziţie din partea firmei de turism şi un ghid autorizat, pentru vizitarea principalelor obiective turistice din capitala Austriei. Plecarea va avea loc în data de 28 aprilie, la ora 7, iar sosirea la Viena este prevăzută în jurul orei 20, când se va face şi un tur în zona centrală. În cele patru zile ale excursiei, elevii lugojeni vor vizita numeroase obiective turistice, printre care Catedrala Sf. Ştefan, Opera de Stat, Primăria, Castelul Schonbrunn, Palatul Belvedere, Muzeul de Istorie a Artei şi Parcul Prater”, a declarat Marius Martinescu.

O asociaţie în sprijinul valorilor bănăţene

Asociaţia „Spirit Bănăţean” are ca obiect principal de activitate promovarea valorilor societăţii româneşti, în special a valorilor autentice bănăţene, a drepturilor cetăţeneşti şi a libertăţilor fundamentale ale omului, precum şi ajutarea tinerilor şi a grupurilor sociale defavorizate pentru a duce o viaţă mai bună. Asociaţia îşi propune realizarea unui fond din care să fie ajutaţi tinerii, precum şi diverse persoane aflate în dificultate, dar şi organizarea de seminarii, simpozioane, schimburi de experienţă, călătorii de studii şi documentare, stagii practice în colaborare cu alte instituţii similare sau de altă factură, din ţară şi din străinătate, în scopul informării, a consolidării societăţii civile din România, a cetăţeniei active şi a democraţiei europene. Asociaţia mai are în vedere înfiinţarea de: aşezăminte şi cămine pentru bătrâni, tabere pentru copii şi tineri, pensiuni şi cantine de ajutor social pentru persoanele cu venituri reduse, creşe, grădiniţe, şcoli generale şi policlinici medicale. Printre obiectivele asociaţiei se mai află: promovarea dialogului inter-etnic şi inter-religios; protecţia mediului şi a patrimoniului cultural bănăţean; semnalarea abuzurilor, ilegalităţilor, imposturii, incompetenţei şi a actelor de corupţie; propovăduirea ştiinţei şi culturii bănăţene.

Comentarii

comentarii